Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Військовий чиновник в Одесі намагався нажитися на ремонті казарм — СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила в Одесі військового чиновника на вимаганні «відкатів». Як повідомили в пресслужбі СБУ, хабарі співробітник одеського військового квартирно-експлуатаційного управління вимагав у будівельних компаній, які претендували на підряди з ремонту казарм для мобілізованих до ЗСУ.   

Повідомляється, що ліквідовано корупційну схему. За даними правоохоронців, посадовці регулярно вимагали «відкати» від підрядників, які виконували держзамовлення щодо ремонтних робіт на об’єктах ЗСУ в Одеській області.

«Задокументовано факт вимагання очільником оборонного квартирно-експлуатаційного управління на більше ніж 400 тис. грн від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії. За даними слідства, розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору, згідно з яким підрядники мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників», — йдеться в повідомленні.   

Чиновник не вів переговорів та не брав грошей особисто, для «переговорів» з підприємцями та для передачі грошей він залучав підлеглого, керівника району електричних мереж в обласному центрі. Саме посередника і затримали «на гарячому». Затримання відбулося під час отримання ним всієї суми хабаря від підрядників.

Зазначається, що вдалося задокументувати причетність до схеми ще одного учасника. Мова йде про керівника афілійованої комерційної структури. Він виводив у тінь, використовуючи підконтрольні фірми, і надалі «конвертував» у готівку гроші, які отримував нібито за виконання ремонтних робіт на військових об’єктах

«Під час обшуків на робочих місцях учасників «схеми» виявлено речові докази злочину, у тому числі документи і печатки фіктивних підприємств» — зазначили в СБУ.   

Наразі правоохоронці затримали лише посередника. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). невдовзі йому мають обрати запобіжний захід. 

Щодо очільника військового квартирно-експлуатаційного управління та залученого ним до оборудки керівника комерційної структури триває розслідування. Зазначається, що учасникам схеми загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір