Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ повідомило про підозру судді з Одеси та депутату з Херсонщини

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру судді Приморського райсуду міста Одеси Іллі Лонському. Йому та депутату Херсонської міськради інкримінують замах на надання неправомірної вигоди колезі та шахрайство. Про вимагання хабаря в НАБУ повідомив військовий.

Про те, що мова йде саме про цього суддю, повідомили ЗМІ. За даними детективів НАБУ, Лонський намагався дати хабаря іншій судді цього ж суду. Кошти мали вплинути на ухвалення позитивного рішення в справі щодо адміністративного правопорушення. Також суддю підозрюють у заволодінні частиною грошей від хабаря шляхом обману.

В САП доповіли, що внесли зміни до раніше повідомленої підозри адвокату, який «співпрацював» з суддею Лонським. Йдеться про депутата Херсонської міської ради. Він вимагав у військового 2000 доларів за допомогу у справі про адмінправопорушення. Обіцяв клієнтові «домовитися» з суддею Приморського райсуду. 

Подальше розслідування виявило, що адвокату в реалізації злочину допомагав суддя Лонський. Вони домовилися, що захисник вмовить військового заплатити за позитивне рішення в адміністративній справі, яку розглядала інша суддя Приморського суду. Суддя Лонський мав передати їй частину грошей, залишивши собі та спільнику «комісію». 

Військовий, якого підбурювали до надання неправомірної вигоди звернувся НАБУ із повідомленням про злочин.


Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір