Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вимагав 120 тисяч у військового: Посадовець військової частини з Одещини постане перед судом

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо посадовця військової частини на Одещині, який вимагав 120 тисяч гривень у підлеглого. Обвинувальний акт скеровано до суду. 

Як повідомили в пресслужбі ДБР, мова йде про справу начальника речової служби однієї з військових частин на Одещині. Посадовця звинувачують в тому, що він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця за підписання документів на переведення до іншого військового підрозділу.

Слідчі встановили, що у березні 2023 року начальник речової служби військової частини у змові із заступником командира цієї ж частини вимагав від військового гроші за підписання обхідного листка. У разі відмови платити, погрожували ініціюванням службової перевірки щодо нестачі бронежилетів. Затримання посадовців відбулося під час отримання частини хабаря у сумі 100 тисяч гривень.

 Зазначається, що стосовно заступника командира військової частини матеріали виділені в окреме кримінальне провадження. Начальнику речової служби тимчасом інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір