Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Свідок у справі одеської судді міг дати неправдиві свідчення за гроші

Правоохоронці стверджують, що адвокати підозрюваної у хабарництві судді Київського районного суду Одеси Людмили Салтан намагалися вплинути на свідка. Його змусили дати завідомо неправдиві свідчення на користь судді. Також свідок начебто зізнався, що за брехню у свідченнях йому заплатили 1000 доларів. Через спроби впливу на свідка судді збільшили суму застави. Про це повідомило видання «Слово і діло», посилаючись на ухвалу ВАКС від 27 липня. 

Вищий антикорупційний суд трохи збільшив суму застави судді Київського районного суду Одеси Людмили Салтан, яку детективи НАБУ викрили на одержанні 4000 доларів хабаря. Також на підозрювану було покладено нові обовʼязки. 

Прокурор САП звернувся до ВАКС з клопотанням про зміну запобіжного заходу судді Салтан. Причиною стало те, що слідчі поліції виявили та передали прокуратурі факти, згідно з якими адвокати підозрюваної нібито намагалися вплинути на свідка. Йдеться про особу, яку вони залучили для дачі показань на користь своєї клієнтки.

На засіданні прокурор САП повідомив, що адвокати намагалися заперечити звʼязок та відносини свідка із заявником у справі Салтан. Доказом цього мало стати кримінальне провадження відкрите за заявою свідка щодо нібито підроблених документів зі справи. 

Захисники судді також додали протокол допиту свідка, де він заявляє про підробку документів. Однак детективи НАБУ дізналися, справу було закрито. Слідчі поліції встановили, що свідок написав заяву під тиском з боку адвокатів Салтан, які намагалися таким чином «розвалити» справу. Також свідок повідомив, що за неправдиві докази йому дали 1000 доларів. 

Суд ухвалив збільшити суму застави судді Салтан з 2,013 до 2,015 мільйонів гривень, тобто на 2000 гривень. Також суд додатково зобовʼязав підозрювану утримуватися від спілкування зі свідками.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

  1. […] Свідок у справі одеської судді міг дати неправдиві сві…Автор: Катерина МаденсПравоохоронці стверджують, що адвокати підозрюваної у хабарництві судді Київського районного суду Одеси Людмили Салтан намагалися вплинути на свідка. Його змусили дати завідомо неправдиві свідчення на … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір