Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Укриття за 44 млн: чиновники з Одещини віддали підряд фірмі, з якою фігурують в кримінальній справі

Маяківська сільська рада в Одеській області провела закупівлю без використання електронної системи на понад 44,3 мільйони гривень.

Чиновники напряму підписали договір на будівництво нової споруди цивільного захисту для дітей в селі Йосипівка. Підрядником призначили фірму, яка разом з посадовцями Маяківської сільради фігурує в кримінальній справі про розкрадання коштів на ремонті шкільного укриття.

В останні дні літа посадовці Маяківської сільської ради опублікували на порталі державних закупівель Prozorro підписаний ними договір з компанією ТОВ «Стані Магнум». Згідно договору фірма отримає понад 44,3 мільйони гривень за будівництво нової споруди цивільного захисту на території ліцею в селі Йосипівка на вулиці Софіївська. Будівництво триватиме рік – до кінця серпня 2024 року.

Зазначимо, що в ліцеї, якому планують побудувати укриття за понад 44 мільйони, навчається 384 учня. Як виглядає навчальний заклад, можна побачити на фото:

Будівництво укриття для учнів Йосипівського ліцею доручили фірмі «Стані Магнум», директоркою і єдиною власницею якої, за даними YouControl, значиться Ольга Куматренко. Угоду з фірмою підписували напряму, без проведення конкурентних торгів.

Ця фірма раніше вже опікувалася укриттям на замовлення Маяківської сільради. Наприкінці 2022 року їй замовили капремонт і облаштування захисної споруди для учнів Маяківського ліцею за понад 5,6 мільйонів гривень. В результаті за документами роботи були виконані лише на 5,1 мільйон. А в червні цього року сільрада додала 686,6 тисяч на завершення ремонту.

Цікаво, що ремонт укриття Маяківського ліцею привернув увагу правоохоронців ще в січні 2023 року. Згідно матеріалів досудового розслідування, правоохоронці вважають, що фірма «Стані Магнум» та службові особи Маяківської сільської ради добряче нажилися на цьому ремонті. Їх вважають спільниками у привласненні коштів в особливо великих розмірах в період воєнного стану під час капремонту ліцею в селі Маяки на Преображенській, 69-А.

Мова йде про працівників управлінням містобудування, архітектури, землевпорядкування, екології, житлово-комунального господарства та комунальної власності села Маяки.

Паралельно з цим колишня директорка і власниця «Стані Магнум» Ірина Соколова пов’язана з ще однією фірмою, яка отримує підряди на ремонти укриттів. Йдеться про фірму ПП «А С К», яка наразі записана на Наталію Лисицю. І ця фірма також фігурує в матеріалах справи №42023162250000005, відкритої в січні 2023 року через розкрадання грошей в особливо великих розмірах на безпеці дітей під час війни. Слідчі вважають, що чиновники з цією фірмою привласнили кошти на ремонті захисної споруди для учнів Надлиманського ліцею.

За інформацією наших джерел в правоохоронних органах, маяківські службовці вступили в змову з мережею «лівих» фірм, які допомагають їм «пиляти» бюджетні кошти під час війни. Одну з фірм цієї мережі під назвою «Стройсервіс Юг» правоохоронці спільно з СБУ «тиснуть» ще з 2019 року в аналогічній справі про розкрадання на ремонті учбового закладу, де компанією було нанесено збитків на понад 2,19 мільйонів гривень. Наразі вже тривають суди з приводу повернення цієї суми громаді.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір