Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині замовили ремонт мосту за 60 мільйонів: учасники скаржились на дискримінацію

Держпідприємство «Агентство місцевих автомобільних доріг» уклало угоду про ремонт автомобільного мосту у місті Бобринець Кіровоградської області вартістю 60,7 млн грн. Потенційні учасники торгів звинуватили замовника у виписуванні дискримінаційних вимог в тендерній документації. Підрядником обрали фірму – фігуранта справи про шахрайство. 

Як свідчать дані державного порталу закупівель Prozorro, угоду уклали 22 серпня з ТОВ «Кронос-Лідер» за результатом процедури відкритих торгів з особливостями. Окрім фірми-переможця жоден інший підрядник не подав свої документи до участі.

Згідно з укладеною угодою, до грудня 2023 року «Кронос-Лідер» має капітально відремонтувати міст автомобільної дороги загального користування місцевого значення поблизу Бобринця.

Один із потенційних учасників закупівлі лишив скаргу на порталі Prozorro до замовника щодо дискримінаційних, на його думку, вимог тендерної документації. Зокрема скаржник вказував, що «Агентство місцевих автодоріг» вимагає довідку про аналогічний вид робіт з будівництва гідроспоруди, а не моста.

«Гідроспоруда немає стосунку до мостів/мостових переходів. Тендерною документацією встановлені дискримінаційні умови підтвердження відповідності учасника встановленим кваліфікаційним критеріям. Вимога значно звужує коло потенційних учасників процедури закупівлі, оскільки у галузі саме мостового будівництва в Україні виконані договори з такими специфічними видами робіт трапляються вкрай рідко», – йдеться у скарзі потенційного учасника.

Втім замовник не змінив кваліфікаційні вимоги.

ТОВ «Кронос-Лідер», яке освоїть на підряді понад 60 млн грн, зареєстроване у Кропивницькому 2012 році. За інформацією з аналітичної платформи Youcontrol, засновниця фірми – Ольга Вікторівна Білявська. 

За період участі в публічних закупівлях фірма підписала 31 договір на 189 млн грн. 

Підприємство є активним підрядником місцевих виконавчих органів влади, однак фірма також засвітилася в кримінальному провадженні № 42022000000000325, яке порушене Головним слідчим управлінням Національної поліції України  18 лютого 2022 року за фактом шахрайства. 

За версією слідства, це та інші місцеві будівельні фірми змовилися з посадовцями управління капбудівництва Кропивницької міськради для заволодіння бюджетних коштів. Втім, вироку у цій справі немає, тож вина посадовців наразі не доведена.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір