Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексдиякон УПЦ (МП) відправляв ухилянтів за кордон під виглядом місіонерів (ДОПОВНЕНО)

СБУ викрила на Одещині схему незаконного перевезення призовників за кордон.

За інформацією Служби безпеки України, колишній диякон Одеської єпархії УПЦ (МП) за гроші допомагав призовникам виїжджати за кордон. Оформлювали ухилянтів як церковних кліриків. Священнослужитель підробляв «списки місіонерів», таким чином, що військовозобов’язані чоловіки від імені керівника єпархії мали їхати за кордон у справах релігійної громади.

Тоді диякон, за даними правоохоронців, подавав фальшиві документи до Держслужби з етнополітики та свободи слова. Він вигадував аргументи про необхідність виїзду псевдокліриків за межі України. Вартість одного такого місця у підробленому списку становила від 4,5 тисяч доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

СБУ затримала диякона, коли той намагався переправити через кордон шістьох чоловіків. Наразі йому повідомили про підозру. Ексдиякон перебуває під вартою. Йому загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна. 

Доповнено: Як повідомив телеграм канал Оперативний ЗСУ, затриманий — колишній диякон Одеської єпархії Дмитро Новіков, саме він придумав релігійний стартап.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що на Одещині чиновники продавали посвідчення моряків ухилянтам від військової служби.

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір