Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Збитки на понад 80 мільйонів: На Одещині підозрюють посадовця в незаконній рубці дерев в нацпарку

Директору лісового господарства, який за даними правоохоронців організував незаконну вирубку дерев на території Національного природного парку «Куяльницький» в Одеській області, повідомили про підозру. 

Як повідомляє Теруправління ДБР у Миколаєві, посадовець почав незаконно вирубувати дерева, нібито для «оздоровлення» природного парку. Він давав дозволи на вирубку навіть попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Мінекології, із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Одеської ОДА.

За березень-травень 2023 року у Нацпарку незаконно зрубали понад півтисячі дубів, ясенів та акацій. Збитки державі оцінені у понад 80 мільйонів гривень.

Директору лісового господарства повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

ДБР досліджує інші епізоди щодо рубок дерев на території природного парку «Куяльницький», збитки від яких сягають 76 млн гривень.

Нагадаємо, Нацпарк «Куяльницький» створили на початку 2022 року Указом Президента, аби зберегти природу Куяльницького лиману.

Читайте також: На Одещині поліція затримала працівника лісгоспу з хабарем.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір