Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Обслуговував до 5 осіб на тиждень» — нові подробиці у справі херсонського хабарника з військкомату

У справі заступника начальника херсонського військомату, затриманого на хабарі, з’явилися нові деталі. 

Нагадаємо, нещодавно «Антикорупційний вимір» повідомляв, що в Херсоні на хабарі затримали заступника начальника місцевого військомату. Слідство встановило, що він за гроші допомагав військовозобов’язаним ухилитись від мобілізації. З’явились нові деталі цієї справи, передають джерела видання Кавун City.

Так, працівник ТЦК за 4,5-6 тис. доларів США надавав всім охочим змогу «відкосити» від призову на підставі фіктивних документів. Отримавши хабар, він, за даними правоохоронців, знімав «ухилянтів» з військового обліку через «непридатність» до військової служби за станом здоров’я та підробляв відмітки в особових справах.

У даній корупційній схемі діяла низка посередників — так фігурант уникав безпосередніх контактів з «клієнтами» та вважав, що це врятує його від кримінальної відповідальності, встановило слідство.

Через почуття безкарності посадовець розгорнув свою протиправну діяльність так широко, що щотижнево «обслуговував» до 5 «клієнтів», а чутки про можливість «відкосити» поширились серед потенційних «ухилянтів» не тільки на території Херсонської, а й на території Миколаївської та Одеської областей.

15 вересня правоохоронці одночасно затримали і комісара, і посередника. Під час обшуків у затриманих вилучили десятки тисяч доларів, євро, гривень та навіть російських рублів, які вони зберігали скрізь – у власних автівках, квартирах та навіть у родичів, пише видання Кавун City.

Наразі обом затриманим повідомили про підозру за ч.3 ст.368 КК України та обрали щодо них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Також правоохоронці повідомили, що у них достатньо матеріалів для притягнення всіх учасників «корупційного конвеєра» до кримінальної відповідальності у складі організованої злочинної групи, а враховуючи, що окремі «ухилянти» використовували куплені документи для виїзду за кордон, зловмисникам «світить» відповідальність і за ч.3 ст.332 КК України.

До рук правоохоронців зокрема потрапили особові справи всіх «ухилянтів», які скористались «послугами» корумпованого комісара, тому тепер їм навряд чи вдасться «відкосити», зазначають журналісти видання.

Читайте також: Голова ВЛК на Кіровоградщині підписував призовникам фальшиві довідки про непридатність

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

8 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір