Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозра директору у вирубці 500 дерев нацпарку на Одещині: «Ліси України» прокоментували ситуацію

У держпідприємстві «Ліси України» прокоментували підозру директору лісового господарства, який за даними ДБР організував незаконну вирубку 500 дерев на території Національного природного парку «Куяльницький» в Одеській області. «Ліси України» стверджують, що не знали про входження території, де вирубали дерева, до зони нацпарку. 

Про це вони написали у своєму офіційному Telegram-каналі.

У повідомленні йдеться, що дійсно навесні цього року спеціалісти проводили санітарну вирубку лісу на території Северинівського лісництва. Ці роботи були узгоджені з Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством «Вінницялісозахист» та Одеським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Адже, стверджують, без погодження цими установами, директор підприємства не може дати дозвіл на вирубку.

Разом з тим «Ліси України» заявили, їм не повідомили про входження цього лісництва до національного парку «Куяльницький» і жодних охоронних документів щодо цього вони не отримали. Також повідомили, що зараз проєкт землеустрою нацпарку «Куяльницький» відсутній, тобто його межі не окреслені. 

Нагадаємо, йдеться про факт вирубки дерев за березень-травень 2023 року нібито для «оздоровлення» природного парку. Тоді зрубали  дубів, ясенів та акацій на понад 80 мільйонів гривень. За цим фактом ДБР повідомило про підозру директору лісництва.

2 коментарі

  1. […] Згодом у держпідприємстві «Ліси України» прокоментували підозру директору лісового господарства. «Ліси України» стверджують, що не знали про входження території, де вирубали дерева, д….  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір