Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозра директору у вирубці 500 дерев нацпарку на Одещині: «Ліси України» прокоментували ситуацію

У держпідприємстві «Ліси України» прокоментували підозру директору лісового господарства, який за даними ДБР організував незаконну вирубку 500 дерев на території Національного природного парку «Куяльницький» в Одеській області. «Ліси України» стверджують, що не знали про входження території, де вирубали дерева, до зони нацпарку. 

Про це вони написали у своєму офіційному Telegram-каналі.

У повідомленні йдеться, що дійсно навесні цього року спеціалісти проводили санітарну вирубку лісу на території Северинівського лісництва. Ці роботи були узгоджені з Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством «Вінницялісозахист» та Одеським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Адже, стверджують, без погодження цими установами, директор підприємства не може дати дозвіл на вирубку.

Разом з тим «Ліси України» заявили, їм не повідомили про входження цього лісництва до національного парку «Куяльницький» і жодних охоронних документів щодо цього вони не отримали. Також повідомили, що зараз проєкт землеустрою нацпарку «Куяльницький» відсутній, тобто його межі не окреслені. 

Нагадаємо, йдеться про факт вирубки дерев за березень-травень 2023 року нібито для «оздоровлення» природного парку. Тоді зрубали  дубів, ясенів та акацій на понад 80 мільйонів гривень. За цим фактом ДБР повідомило про підозру директору лісництва.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] Згодом у держпідприємстві «Ліси України» прокоментували підозру директору лісового господарства. «Ліси України» стверджують, що не знали про входження території, де вирубали дерева, д….  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір