Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині порт замовив ремонт колій у фірми, що подавала підробні документи на торгах

Ренійський морський торгівельний порт провів закупівлю з поточного ремонту тилових залізничних колій та стрілочних переводів. Підряд на 3,8 мільйона гривень віддадуть фірмі, яку викрили на подачі підроблених документів для участі в тендері та підозрюють у фіктивності. Редакція «Антикорупційного виміру» виявила понад 70 випадків, коли ця фірма «конкурувала» з повʼязаними юрособами на відкритих торгах.

Тендер про який наразі йдеться ДП «Ренійський МТП» оголосило 11 вересня. В торгах брало участь дві компанії ТОВ «Східтрансбуд» та ТОВ «Метпроект». Остання і перемогла з ціною 3,8 мільйона гривень. 

За даними порталу YouControl, наразі компанія належить одеситці Ірині Волощук. Керівником компанії зазначено Олега Волощука. 

Згідно з даними з Prozorro, за 3,8 мільйона гривень фірма має відремонтувати тилові залізничні колії причалу №28, 25,27, стрілочні переводи №156 та №176. 

Зауважимо, що у 2017 році слідчі виявили підроблену довідку, яку надали посадові особи ТОВ «Метпроект» для участі в тендері. Фірма вказала, що має досвід з ремонту та утеплення фасадів будівель і була визнана переможцем торгів «Ізмаїльським МТП». Однак вказаного досвіду компанія не мала.

У 2021 році фірма стала фігурантом в кримінальному провадженні № 32021100000000097 про ухиляння від сплати податків. В справі «Метпроект» позначено як фірму з ознаками транзитно-конвертаційної.

Інша фірма родини Волощуків — ТОВ «Градієнт СВ», на думку правоохоронців, ще з 2011 року задіяна в схемах портовиків. В матеріалах справи № 42016000000004066 слідчими вказана низка фірм, серед яких є ТОВ «Градієнт СВ», ТОВ «МГК Союз» та ТОВ «Трансморсервіс».

Співробітники ДФС виявили, що ці фірми спільно зі співробітниками МТП «Южний» в період з 2011 по 2016 роки були задіяні в схемах ухиляння від сплати податків, розкраданнях та відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом. Посадовці виводили у фірми гроші за нібито поставлені товари для порту. Однак, як зʼясувало слідство, товари ці існували суто на папері. Але це не завадило фірмі продовжити активно заробляти на портах Одещини, продаючи їм мило,  картриджі для принтерів, рейки зі шпалами, мішки та навіть керамічну плитку. 

Редакція «Антикорупційного виміру» також з’ясувала, що «Градієнт СВ» родини Волощуків як мінімум 28 разів заходив на публічні торги під виглядом конкурента компанії «Метпроект». Так само і ТОВ БК «Будперспектива», де Ірина Волощук була директоркою, 11 разів зустрічалася на торгах з «Метпроектом». Фірма Олега Волощука ПП «Колорит» тричі виступала як конкурент «Метроекту». Також серед псевдоконкурентів вищезгаданих фірм на торгах понад 30 разів зустрічалася фірма «Трансморсервіс» колишньої власниці «Метпроекту» Марини Хадаковської. Всі ці факти можуть свідчити про систематичні незаконні антиконкурентні узгоджені дії на торгах. 

Читайте такожТаємні укриття: В Одесі чиновники заплатять 9,3 млн фігуранту справи про розкрадання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір