Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Після розслідування журналістів про руйнування будинку Гавсевича в Одесі підозру отримали власник та підрядник

В Одесі повідомили про підозру власнику особняка Гавсевича та керівнику підприємства-підрядника. Їм інкримінують умисне знищення культурної пам’ятки. 

Як повідомляє Одеська обласна прокуратура, власник особняка разом з підрядником, попри те, що не отримали дозволи, демонтували огороджуючі та несучі елементи будівлі. Це спричинило руйнування особняка Гавсевича, в тому числі архітектурно-художніх елементів інтер’єру приміщень.

Раніше Центр публічних розслідувань публікував розслідування, як були проведені будівельні роботи з демонтажу огороджуючих та несучих конструкцій будівлі, внаслідок чого пам’ятник архітектури місцевого значення було фактично знищено. Демонтували тоді перекриття північної частини будівлі, її південно-західну частину, покрівлю, другий та третій поверхи східної частини. 

Зазначимо, будівлю, що розташована на вулиці Чорноморська, 1, «Особняк Гавсевича» звели у 1903 році. У 2007 році її визнали пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення та взяли під охорону держави.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: Олег Кіпер доручив оштрафувати фірму, що зруйнувала Будинок Гавсевича в Одесі

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір