Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Сім років тому на хабарі затримали херсонського депутата — вироку немає досі

Наприкінці вересня 2016 року на хабарі затримали тодішнього депутата Херсонської міської ради Аркадія Подлєсного. Втім, суди «застигли», Подлєсний на свободі, а його багаторічну помічницю звинувачують в роботі на росіян. Колеги-депутати ще й полікували обвинувачуваного на 100 тисяч гривень з міського бюджету.  

Тодішній Генпрокурор Юрій Луценко звітував про те, що 80 тисяч гривень хабаря стали останніми для Аркадія Подлєсного та Віктора Трамбовецького — фігурантів справи тоді було двоє. Справа розглядається за статтею 368 (ч. 3) Кримінального кодексу України: «Діяння, передбачене частиною першою або другою цієї статті, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».

Втім, судові засідання у справі Подлєсного припинились ще у 2022 році, а сам він – на свободі. Останній раз справу мали розглядати 18.04.2022 року. Наразі інформація про справу закрита – почитати ухвали неможливо.

Втім, є статті того періоду. Як писало видання Кавун.City, Подлєсний певний час перебував під домашнім арештом,  у нього вилучали закордонний паспорт. Але строк домашнього арешту сплив, а закордонний паспорт повернули у липні 2018-го.

Далі протягом кількох засідань до суду не з’являються свідки у справ — і так аж до 2020-го року. Зрештою, у відставку вже вийшла суддя Юлія Бочко і справу почала розглядати нова суддя — Наталія Корольчук. Зрештою, настала окупація і майже всі справи відклали у розгляді. 

З посади заступника міського голови Подлєсний згодом звільнився, проте залишився депутатом Херсонської міської ради VII скликання, добув до кінця каденції – не був заарештований чи затриманий.

Протягом каденції Подлєсний мав захворювання, на лікування якого депутати виділили йому 100 тисяч гривень з херсонського бюджету «з голосу»: без жодних супровідних документів. В той час пересічні херсонці іноді не могли дочекатись допомоги — були випадки, коли люди помирали, так і не дочекавшись сесій, які банально не могли зібрати. До того ж допомога пересічним херсонцям виділялась переважно в розмірі від 1 000 до 10 000 грн і з вимогою надати підтвердні документи. До 20 000 грн могли виділити людям із тяжкими хронічними захворюваннями.

Помічниця Аркадія Подлєсного за часів його депутатства наразі перебуває на лівому березі Дніпра на Херсонщині (в окупації) та співпрацює з росіянами: зокрема допомагала організовувати референдум. «Антикорупційний вимір» раніше повідомляв про це.

Інший фігурант справи про хабар – Віктор Трамбовецький – теж на волі, але за інформацією джерел редакції, активно співпрацював з правоохоронцями у справі.

Аркадій Подлєсний наразі закрив свої сторінки в соцмережах, в фейсбуці залишивши лише в вільному доступі лише інформацію про те, що він «Свободный художник», а в Інстаграмі – величезну цитату пушкіна в описі профілю.

«Антикорупційний вимір» стежитиме за тим, скільки чудних відкриттів готують пану Подлєсному дух просвітництва та українське правосуддя.

Читайте також: Підприємство на Херсонщині на 170 тисяч завищило ціну для опалення Генічеського училища

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір