Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому засудили будівельну інспекторку, яка за 10 тисяч обіцяла позитивний висновок

У Кропивницькому інспекторка місцевого науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, яку викрили на хабарі, відбулася штрафом.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, завідувачка сектору земельних досліджень та оціночної діяльності Кіровоградського НДЕКЦ МВС України  Владислава Тімофєєва пообіцяла позитивний експертний висновок щодо виконаних робіт з капітального ремонту каналізаційної насосної станції у селищі Онуфріївка Кіровоградської області. Будівельні роботи по цьому об’єкту  проводились ТОВ «Мегабуд-МК» протягом 2021 року.

Після проведення огляду, Тімофєєва повідомила представнику будівельної компанії, про те, що зможе надати висновок експерта, в якому зазначить незначні порушення зі сторони ТОВ «Мегабуд-БК».

28 червня 2023 року Владислава Тімофєєва склала висновок за результатами проведення судової будівельно-технічної експертизи на користь ТОВ «Мегабуд-МК». А наступного дня у внутрішньому дворику державної установи за адресою: м. Кропивницький, вулиця Лавандова 27а представник будівельної компанії передав їй 10 тисяч гривень.

Того ж дня правоохоронці провели обшук у службовому кабінеті завідувачки сектору Кіровоградського НДЕКЦ МВС, під час якого у жіночій сумці знайшли конверт із грошима. Після цього правоохоронці затримали посадовицю.

Владиславі Тімофєєвій інкримінували  кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.368-4 КК України, — прийняття пропозиції та одержання експертом, який проводить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду.

14 вересня 2023 року Владислава Тімофєєва уклала угоду з прокурором, відповідно до якої, вона повністю визнала свою вину у скоєнні кримінальних правопорушень та погодилися на покарання у виді штрафу з позбавленням права займатись судово-експертною діяльністю.

Щире каяття та активне сприяння у розкритті кримінального правопорушення суд розцінив як пом’якшуючу обставину, при цьому обтяжуючих обставин – не знайшов.

19 вересня 2023 року Кіровський районний суд Кропивницького за головування судді Ірини Загреби визнав Тімофєєву винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368-4 КК України, та призначити їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 тисячу гривень, та позбавив права протягом трьох років займатись судово-експертною діяльністю.

Вирок суду набирає законної сили за 30 днів від дня ухвалення. Протягом цього часу він може бути оскаржений, а засуджена перебуватиме під домашнім арештом.

Читайте такожЖитель Кіровоградщини постане перед судом за підбурювання до хабарництва

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір