Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївське управління закуповує дрова майже вдвічі дорожче ринкових цін

19 вересня Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління підписало угоду на постачання дров твердих порід вартістю 6,2 млн грн. Продукцію мають поставити до середини жовтня. При цьому ціна за деревину завищена майже у два рази.

Про закупівлю стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

За умовами закупівлі, відомство за бюджетні кошти придбало 1,9 тис. кубічних метрів дров. Вартість одного кубічного метра складає майже 3,3 тис. грн. Відкриті торги управління не проводило, обравши підрядника на власний розсуд.

Водночас на ринку вартість дров твердих порід складає до 1,9 тис. грн за кубічний метр. Є й дешевші пропозиції. Більш того це ціна у роздріб, а не оптова. 

Тобто, Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління майже вдвічі переплачує за деревину коштом платників податків. 

Постачати супердорогі дрова буде компанія «Сангрія люкс». Це перша бюджетна закупівля для приватного підприємства. Головний КВЕД підприємства: «роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах». 

Взагалі, судячи з даних, чим займається постачальник деревини для миколаївського управління, компанія досить різнобічна: серед КВЕДів вказані й «вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур», і «будівництво доріг і автострад», і «виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм». І ще з декілька десятків видів діяльності. 

Така кількість КВЕДів може вказувати на фіктивність компанії. До речі, ПП «Сангрія люкс» зареєстрована в місці масової реєстрації. Однак, є ліцензії на торгівлю тютюном і алкоголем. 

Бенефіціаром компанії значиться Станіслав Голокоз. Керівником — Марина Голокоз. Станіслав Голокох є керівником або власником ще низки фірм. 

Також Голокоз є колишнім власником та керівником низки компаній з мінімальним статутним капіталом, кількістю видів діяльності понад сотню та теперішніми власниками, зареєстрованими на окупованих територіях (переважно Луганщина). Деякі з фірм, з якими був пов’язаний цей бізнесмен є фігурантами кримінальних проваджень.  

Марина Голокоз також встигає керувати будівельною компанією та компанією з продажу автотранспорту. 

Читайте також: На Кіровоградщині правоохоронці перевіряють, чи на поставці дров не вкрали половину оплат

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір