Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині рибінспектор, який вимагав «абонплату» за вилов риби, отримав штраф

У Світловодську інспектор Державного агентства меліорації та рибного господарства вирішив «розвести» підприємця на гроші, натомість втратив роботу та заплатив штраф.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, Володимир Ліненко, старший інспектор відділу матеріально-технічного забезпечення Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Кіровоградській області, користуючись службовим становищем вимагав у приватного підприємця щомісячну «абонплату» за можливість займатись підприємницькою діяльністю на території Світловодська.

17 вересня 2022 року, каже слідство, Ліненко повідомив підприємцю про, що він може займатись виловом, але незалежно від наявності чи відсутності квот на вилов риби, повинен щомісячно платити інспектору по 10 000 гривень за кожний човен, який використовуватиме у рибному промислі. 

Інспектор запевнив, що у разі відмови підприємець не зможе вести господарську діяльність, оскільки лише співробітники «Кіровоградського рибоохоронного патруля» мають повноваження контролювати видобуток водних біоресурсів.

Підприємець згодився на цю пропозицію, проте звернувся із заявою про злочин до Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.

20 грудня 2022 року він передав Володимиру Ліненку 10 тисяч гривень за те, щоб останній «заплющив очі» на відсутності дозволу на промисел, а також не складав протоколів про адміністративні правопорушення. 

Крім того, інспектор висунув нові умови подальшої співпраці, відповідно до яких, підприємець мав право ловити рибу лише вилученими сітками, придбаними у Ліненка або інших інспекторів. Ця опція коштувала 40 тисяч гривень. 

10 березня 2023 року підприємець передав інспектору другу частину коштів у розмірі 40 000 грн.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Надалі суд зарахував це як пом’якшуючу обставину. Інспектор пояснив, що пішов на злочин через хворобу батька, оскільки потрібні були гроші на лікування.

13 вересня 2023 року Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області визнав винним Володимира Ліненка у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначити штраф 34 000 гривень. Також йому заборонено на два роки обіймати посади у владі. 

Додатково ексінспектор заплатить 11 274 гривні судових витрат за проведення судових експертиз. Засуджений має 30 днів на оскарження цього рішення.

Читайте також: На Кіровоградщині правоохоронці перевіряють, чи на поставці дров не вкрали половину оплат

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір