Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині уклали найдорожчий контракт на будівництво укриття з фірмою без досвіду, яка пов’язана з окупованим Донбасом

У Олександрівці, що на Миколаївщині, збираються побудувати протирадіаційне укриття для школи. Відділ освіти Олександрівської селищної ради вже провів першу закупівлю вартістю 36,2 мільйона гривень Контракт отримало ТОВ «Перша українська будівельна». Фірма є новачком на ринку, а ціни в її кошторисі значно вищі від середніх по області.

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на інформацію системи ProZorro.

Попри велику очікувану вартість тендеру у 36,6 мільйона гривень, на нього з’явився лише один учасник – ТОВ «Перша українська будівельна», з яким і підписали договір вартістю 36,2 мільйона гривень. Це – найбільший контракт на шкільне укриття на Миколаївщині станом на 1 жовтня.

Високовартісний контракт фірма отримала, маючи досить обмежений досвід та матеріальну базу. У довідці виконання аналогічних угод підрядник зазначив лише один запис: виконання субпідрядних робіт вартістю близько 200 тисяч гривень з ремонту неврологічного відділення Вознесенської лікарні. А все обладнання, необхідне для будівництва, взяті в оренду у підприємств із сусіднього Первомайська.

Фото: Nikcenter

Вибіркова перевірка кошторису, яку провів Nikcenter, показала суттєве перевищення цін на основні будівельні матеріали від середніх по регіону. Для Олександрівського ліцею арматурну сталь порахували за 42 691 грн/т без урахування транспортних витрат. Тоді як за моніторингом ДП ДерждорНДІ, середня ціна на цей товар у серпні на Миколаївщині становила 36 416 грн/т.

Блоки бетонні для стін ФБС 24.4.6 коштували для Олександрівки 1 974 грн/штука, тоді як за даними Служби відновлення інфраструктури Миколаївської області середня ціна на такі блоки у регіоні складає 1 561 грн/шт.Різниця у цінах лише за цими товарами становить майже мільйон гривень.

Як повідомляє  Nikcenter, ТОВ «Перша українська будівельна» зареєстровано у Києві у вересні минулого року зі статутним капіталом в одну тисячу гривень. За даними аналітичної системи YouControl, засновником та першим директором компанії є Денис Рижков. Він прописаний в місті Амвросіївка на Донеччині, що перебуває під російською окупацією від серпня 2014 року.

Згідно з даними, оприлюдненими в YouControl, 9 березня 2023 року компанія перейшла під контроль мешканця Чорноморська – Сергія Ткаченка. За пів року «столичний» підрядник отримав контрактів на 73,8 мільйона гривень. Всі виключно у Вознесенському районі, переважно – на ремонт укриттів для лікарень та навчальних закладів. Протирадіаційне укриття для Олександрівського ліцею стало поки найбільшим досягненням компанії Сергія Ткаченка.

Читайте також: Хто ремонтує херсонські укриття і що з цими підрядниками не так

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір