Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовець на Одещині привласнив понад 7 мільйонів грантових коштів — правоохоронці

Посадовця Ізмаїльської міської ради підозрюють у заволодінні грантовими коштами, які Румунія виділила Україні на управлінські послуги. Гроші повинні були надаватися в рамках спільного проєкту з реконструкції каналізаційних мереж та влаштування резервного трубопроводу в Ізмаїлі.

Як повідомляє Нацполіція, 42-річного посадовця Ізмаїльської міської ради призначили менеджером проєкту. За чотири роки він розробив план привласнення грантових коштів. Для цього використав приватну фірму, яку сам заснував 10 років тому, а потім передав на правах власності своїй людині. Підприємство в рамках міжнародної грантової програми повинно було надавати управлінські послуги, а саме складання звітів про виконану роботу і подібне. 

Починаючи з 2019 року люди з підприємства держслужбовця складали фальшиві акти про нібито надані послуги з управління державним проєктом. А сам фігурант, як офіційний менеджер від органів місцевої влади, затверджував фіктивні документи.

У такий спосіб протягом чотирьох років на рахунок приватної фірми було перераховано понад 7 мільйонів гривень за послуги, які насправді не надавались. Посадовцю повідомили про підозру, зараз готується клопотання про тримання його під вартою, а також відсторонення від посади.

Читайте також: Skoda за 1,6 мільйона від брата Кауфмана: Ізмаїльський морпорт провів тендер з однією фірмою-учасницею

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір