Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Skoda за 1,6 мільйона від брата Кауфмана: Ізмаїльський морпорт провів тендер з однією фірмою-учасницею

24 серпня «Ізмаїльський морський торговельний порт» підписав договір з дочірнім підприємством «Базис Авто» про постачання легкових автомобілів Skoda Superb на 3,14 мільйона гривень. При цьому «Базис Авто» було єдиним учасником тендеру.

Як повідомляють «Наші гроші», підприємство повинне поставити морпорту два нові білі седани Skoda Superb по 1,57 мільйона гривень кожен. Зробити це повинні до 21 листопада. Майбутні автівки матимуть бензиновий двигун об’ємом 2 літри, потужністю 190 кінських сил, автоматичну коробку передач, передній привід, клімат-контроль та інші зручності. Вірогідно, це комплектація Style, яку продають в салонах по 1,54 мільйона гривень.

Також автівки будуть укомплектовані пакетом «Погані дороги», шкіряним кермом з підігрівом, внутрішнім дзеркалом заднього огляду з датчиком дощу тощо. Під час проведення закупівлі одна з фірм анонімно поскаржилась, що такі технічні вимоги дискримінують інших учасників і унеможливлюють їхню участь у тендері. Це є грубим порушенням законодавства у сфері публічних закупівель. Зокрема фірма, яка скаржилася, просила вказати тип двигуна «бензиновий» замість «бензиновий з турбонаддувом» та зняти інші технічні обмеження, які суттєво не впливають на якість авто. Також строк поставки автівок значився як три місяці після заключення договору, на що були нарікання. Замовник виконав прохання щодо технічних вимог, але змінювати строк поставки на кінець року відмовився.

Враховуючи такі вимоги, підприємство «Базис Авто» виграло тендер без конкуренції, оскільки на торги більше ніхто не прийшов. Варто зазначити, що засновником одеського дочірнього підприємства «Базіс Авто» є одеська фірма «Автогруп ЗС» Олександра Рафаїловича Кауфмана. Саме він є бенефіціаром «Базіс авто». 

Олександр Кауфман є братом відомого одеського бізнесмена Бориса Кауфмана («Тедіс», «Вертекс груп»), який зараз знаходиться під слідством НАБУ за корупційні оборудки, що стосуються забудови Одеси та розпорядження коштами місцевого бюджету.

Тендер на придбання авто було почато у липні, через місяць після призначення керівником ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» Віталія Левченка. Раніше Віталій Левченко працював головним диспетчером порту «Ольвія».

Читайте також: Депутату забороненої партії заплатять 3,5 млн за ремонт гімназії на Одещині

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір