Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кауфмана: Одеська поліція купує автівки на 34 мільйони без конкурсів

Головне управління Національної поліції в Одеській області вирішило придбати легкові автомобілі. Купуватимуть у фірм брата одіозного бізнесмена Бориса Кауфмана, якого підозрюють в створенні злочинної організації, що контролювала економічне життя Одеси. Ніякого конкурсу, ніякої тендерної документації. Тож за якими критеріями обирали постачальника правоохоронці не зрозуміло. 

У грудні проведено 5 таких закупівель легкових автомобілів на загальну суму понад 34 мільйони гривень. Купують: 

У обох постачальників, ДП “БАЗІС АВТО” та ТОВ “АВТО ГРУП+” один бенефіціар. Це, згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Олександр Рафаїлович Кауфман.  

Олександр Кауфман є братом бізнесмена Бориса Кауфмана, якого разом з колишнім депутатом Грановським звинувачують у створенні злочинної організації для контролю економічного життя Одеси. Крім того, Олександр Кауфман дув помічником Грановського, коли той був народним депутатом. 

Автомобілі Hyundai Venue QX 1.6 Express купують по 829 090 гривень. Тим часом на сайті “Хюндай Мотор Україна” можна ознайомитися з прайс-листом. Згідно з цим документом придбати таки автомобіль можна на більш ніж 77 тисяч гривень дешевше. На восьми автівках ймовірна переплата сягає 623 120 гривень. Хоча, якщо припустити, що поліція купує автівки з автоматичною коробкою передач, то ймовірна переплата “лише” 259 920 гривень. Ми можемо лише припускати, адже ніякої конкретики про предмет закупівлі поліція не опублікувала. 

Легкові автомобілі Renault Express купують по 748 500 гривень. Ці автомобілі мають бути спеціалізованими, про те ніяк не пояснюється розпорядником бюджетних коштів, що це означає. Ціни на такі автівки коливаються залежно від комплектації, але здебільшого нижчі, ніж погодилася заплатити поліція. 

Як раніше писали ЗМІ, ТОВ “Авто Груп+” фігурує у низці кримінальних справ, пов’язаних із купівлею автомобілів чиновниками Одеської міськради. Одне стосується зловживання владою в КП “Міжнародний аеропорт “Одеса”. Також фірма фігурує у справі про фінансування тероризму.

У справі сказано, що компанія Кауфмана кілька років активно співпрацювала з ТОВ «ТД «Альматея-Луганськ», а та за отримані від них гроші фінансувала незаконні військові формування у ЛНР. Причому слідством було встановлено, що луганська компанія надавала фірмі Кауфмана так звані послуги центру конвертації, тобто допомагала ухилятися від податків, переадресовуючи гроші в ОРДЛО.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір