Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Справа Кауфмана-Грановського: Суд відправив до СІЗО екснардепа і довірену особу

Суд заарештував екснардепа Олександра Грановського та довірену особу ймовірних засновників злочинної організації, що контролювала економічне життя Одеси. 

Як повідомила пресслужба САП, Вищий антикорупційний суд відправив до слідчого ізолятора бізнесмена Олександра Боруховича (Грановського). Щоб вийти із СІЗО екснардепу треба внести 124 млн грн застави. Навіть у разі внесення застави на нього покладуть низку обов‘язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Пресслужба не називає прізвища затриманого екснардепа, однак з трансляцій судових засідань вже відомо, хто є підозрюваними у справі. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Кауфмана взяли під варту, а ймовірні корумповані чиновники досі без підозр. Борис Кауфман та Олександр Грановський отримали підозри у створенні злочинної організації. До цього НАБУ та САП рапортували про викриття нової організованої злочинної організації, яка повністю контролює життя міста. 

Також пресслужба САП інформує, що суд арештував довірену особу організаторів злочинної організації. 

“7 грудня 2022 року за клопотанням детективів #НАБУ, погодженим прокурором #САП, #ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення 19,8 млн грн застави учаснику злочинної організації, що тримала на контролі посадовців Одеської міськради, бюджетні витрати міста, діяльність місцевих комунальних підприємств та вчиняла інші корупційні злочини”, – йдеться в повідомленні. 

Якщо підозрюваний внесе заставу, на нього буде покладено такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду;
  • не відлучатися з м. Одеса без дозволу детектива, прокурора чи суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;
  • утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками;
  • здати на зберігання до компетентних органів  паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; 
  • носити електронний засіб контролю (браслет).

Читайте також: ВАКС обрав запобіжний захід колишньому нардепу Олександру Грановському. Це інший екснардеп. Детективи НАБУ встановили, що він є

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

4 коментарі

  1. […] Справа Кауфмана-Грановського: Суд відправив до СІЗО ек…Автор: Олена КравченкоСуд заарештував екснардепа Олександра Грановського та довірену особу ймовірних засновників злочинної організації, що контролювала економічне життя Одеси.  Як повідомила пресслужба САП, Вищий антикорупційний суд відправив… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір