Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Кауфмана взяли під варту, а ймовірні корумповані чиновники досі без підозр

Сьогодні, 7 грудня, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 129 млн грн застави бізнесмену, якого НАБУ вважає співорганізатором злочинної організації, що тримала на контролі посадовців Одеської міської ради. Мова йде про Бориса Кауфмана. 

Нагадаємо, вчора Борис Кауфман та Олександр Грановський отримали підозри у створенні злочинної організації. До цього НАБУ та САП рапортували про викриття нової організованої злочинної організації, яка повністю контролює життя міста. 

Як повідомляє журналіст Олег Новіков, під час засідання суду прокурор розповів, що слідству вдалося зафіксувати передачу хабарів чиновникам міськради. За його словами, засновники злочинної організації заплатили першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віцемеру Олегу Бриндаку та ще одній заступниці мера Світлані Бедрезі, яка тако очолює фінансовий департамент Одеської міської ради.

Кауфман і Грановський, вважає слідство, передали Бриндаку 2,47 млн грн; Кучуку – 900 тисяч грн, а Бедрезі – 300 тис. грн. Проте, адвокат Кауфмана Ігор Фомін заперечував проти обґрунтованості підозри та задоволення клопотання прокурора, мотивуючи свою позицію тим, що, хоча бізнесмена підозрюють у наданні хабарів, тим, хто їх нібито отримував нічого не пред’явлено. 

Таку ж позицію має захист і щодо створення злочинної організації, метою якої був нібито злочин проти власності. Нікому з чиновників про підозру не повідомляли. Захисник вважає затримання його клієнта незаконним.

Прокурор САП просив заарештувати Кауфмана без альтернативи застави. Проте, слідчій суддя вирішив інакше. Якщо бізнесмен внесе заставу, на нього буде покладено низку зобов’язань. Зокрема: 

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду; 
  • не відлучатися з м. Києва та м. Одеси без дозволу детектива, прокурора чи суду; 
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи; 
  • утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; 
  • здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; 
  • носити електронний засіб контролю (браслет). 

На судовому засіданні також говорили про те, що детективи на негласних слідчих (розшукових) діях зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Це приміщення нібито обладнання засобами заглушки прослуховування і запису. Під час обшуків ці засоби були знайдені. 

До того ж Кауфман у розмовах стверджував, що його приміщення слухають кілька автомобілів Державного бюро розслідувань та НАБУ.

Також сьогодні ВАКС обрав запобіжний захід колишньому нардепу Олександру Грановському. Це інший екснардеп. Детективи НАБУ встановили, що він є організатором злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі. 

Колаж Юрія Ніколова
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

  1. […] Кауфмана взяли під варту, а ймовірні корумповані чинов…Автор: Олена КравченкоСьогодні, 7 грудня, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 129 млн грн застави бізнесмену, якого НАБУ вважає співорганізатором злочинної… […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір