Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вищий антикорсуд закрив справу «одеського короля контрабанди» Вадима Альперіна

Вищий антикорупційний суд закрив справу одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого ЗМІ називають «одеським королем контрабанди». Йому інкримінували створення злочинної організації, яка займалась ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю.

Про це повідомляє НАБУ. Закрили справу через нібито закінчення строків досудового розслідування після повідомлення про підозру (пункт 10 частини 1 статті 284 КПК). Проте справа була порушена ще у 2017 році, тобто до введення такого пункту. 

Вірогідно, це рішення оскаржать до Апеляційної палати ВАКС, доки воно не набрало законної сили. Зазначимо,  за версією слідства, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі.

Після пред’явлення створених таким чином документів, митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування коригувань фірмами через суд. В результаті товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер.

Читайте також: Суд передав понад 113 мільйонів гривень, заарештованих у справі «одеського короля контрабанди», в управління АРМА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір