Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд передав понад 113 мільйонів гривень, заарештованих у справі “одеського короля контрабанди”, в управління АРМА

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майже 3 млн грн, а також передав в управління Національного агентств з розшуку та менеджменту активів в цілому понад 113 млн грн, заарештованих у межах однієї зі справ стосовно бізнесмена Вадима Альперіна, якого також називають “одеським королем контрабанди”. Таке рішення 25 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про арешт та передачу в управління майна, подане у межах кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №52020000000000725 від 16.11.2020, – задовольнити частково. Накласти арешт (із забороною користування та розпорядження) на грошові кошти у безготівковій формі, розміщені на рахунку Київської митниці ДФС в сумі 2 741 799,09 грн, що надійшли від ТОВ «ТРАНСКОМ БУД» та в сумі 30 963,93 грн, що надійшли від ТОВ «АКСОН МАКСІМА ТРЕЙД». Передати АРМА для здійснення заходів з управління на підставах, у порядку та на умовах, визначених ст. ст. 19, 20 Закону України «Про АРМА», грошові кошти у безготівковій формі, які розміщені: на рахунку Київської митниці ДФС в сумі 2 741 799,09 грн, що надійшли від ТОВ «ТРАНСКОМ БУД» та в сумі 30 963,93 грн, що надійшли від ТОВ «АКСОН МАКСІМА ТРЕЙД»; на рахунку Київської міської митниці ДФС в сумі 110 945 672,77 грн, що надійшли від ТОВ «ПРОГРЕС-ТРЕНД», – цитує видання судове рішення.

Раніше видання “ІзбірКом” повідомляло, що представник Вадима Альперіна, під час судового засідання заявив, що той скасував свій ізраїльський паспорт і надав лист посольства Ізраїля в Україні, який мав би це підтвердити.  Але як свідчить постанова Великої палати Верховного Суду, у листі йдеться виключно про скасування закордонного паспорта, але жодним чином не означає припинення громадянства цієї країни. 

Як нагадало “Слово і діло”, за версією слідства, Альперін створив і очолив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

 Зазначимо, наразі НАБУ розслідує створення корупційної схеми з незаконної торгівлі арештованим майном, переданим в управління АРМА

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір