Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині підрядника перевіряють на завищення цін

Одеських правоохоронців зацікавила фірма, яка багато років обслуговує та ремонтує газові системи для бюджетних установ. Слідчі виявили факти, що можуть свідчити про завищення вартості робіт та службове підроблення під час ремонту газової котельні в Одеській області.

У 2020 році керівництво КП «Набережне» провело закупівлю робіт з реконструкції місцевої котельні на вулиці Єлісєєва, 1. Підряд на 1,45 мільйона гривень дістався ПП «Юженергоавтоматика». Але за даними слідчих за два роки роботи було виконано лише частково – на суму 472 299,60 гривень. 

У вересні 2022 року КП «Набережне» розірвало договір з підприємством. А вже у жовтні 2022 року без проведення тендера між КП «Набережне» та ПП «Юженергоавтоматика» укладено новий договір на реконструкцію тієї ж газової котельні. Сума договору на цей раз становила вже 1,73 мільйона гривень.

А найдивнішим є те, що вже за документами ПП «Юженергоавтоматика» знадобилось лише два місяці для виконання робіт.

За даними слідства вартість виконаних робіт є вищою за ринкову. Правоохоронці вбачають в діях службових осіб ПП «Юженергоавтоматика» ознаки внесення до офіційних документів (актів виконаних робіт) завідомо неправдивих відомостей.

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, КП «Набережне» Августівської сільради з 2018 року керує Тамара Слюз. Компанія ПП «Юженергоавтоматика» належить одеситкам Ковальовим Раїсі та Розалії, а також Ользі Коваленко. Директором в ній значиться Ігор Кірʼякіда.

Читайте також: В Одесі через порушення звільняють голову центру екстреної медичної допомоги

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір