Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонську чиновницю, обвинувачувану в розкраданні бюджетних коштів, оголосили у розшук

Багаторічну очільницю різних бюджетних установ у Херсоні Алісу Вербицьку оголосили у розшук 20 вересня 2023 року. Про це йдеться в одній з ухвал суду у справі щодо розкрадання бюджетних коштів. 

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», колишню очільницю Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності у Херсоні Алісу Вербицьку та колишню головну бухгалтерку цієї установи Світлану Медведкову підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою, а також у вчиненні кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України). Світлані Медведковій ще є інкримінують статтю про державну зраду, оскільки вона очолила окупаційну структуру. 

Обидві чиновниці в окупованому Херсоні у 2022 році нарахували та виплатили собі «чистими» у вигляді зарплат із херсонського бюджету: 

  • Вербицька, як очільниця департаменту,  616 тис. 135 гривень зарплатні, 
  • Медведкова, як її підлегла, 565 тис. 659 гривень. 

В ДБР нарахували збитки, завданими таким нарахуванням, в розмірі щонайменше 1,4 мільйона гривень.

Світлана Медведкова відкрито працювала на росіян, Аліса Вербицька гучних посад у росіян не отримувала, втім, вільно почувала себе в окупованому Херсоні, та за свідченнями правоохоронців, добровільно співпрацювала з росіянами. У тій самій ухвалі судді також  зазначають, що мобільні телефони Вербицької, які були відомі раніше, вимкнені, а наприкінці жовтня або на початку листопада 2022 року вона виїхала до Скадовська Херсонської області, де і переховується зараз. Нагадаємо, Скадовськ нині перебуває в окупації росіян.

З 20 вересня 2023 року Вербицька оголошена у розшук, а ухвалою суду призначено тримання її під вартою, щойно її знайдуть українські правоохоронці.

Більше про справу, фігурантками якої є Вербицька і Медведкова, та про їхню діяльність в окупації читайте тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір