Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Миколаївська ОВА «загубила» пального військових на 4 мільйонів гривень

Майже півтисячі тонн пального військових у 2022 році розділили по цивільних заправках Миколаєва, начебто для того, щоб убезпечити від ворожих обстрілів. За наказом обласної військової адміністрації, так воно мало зберігатися на випадок облоги. Майже половина цього пального «загубилася». Частину вдалося повернути через суд, однак майже близько 136 тонн палива на 4 млн грн військові не отримали й досі. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». Вже через місяць після перерозподілу ЗСУ не дорахувалися понад 200 тонн свого пального на приватних АЗС. У березні 2022 року голова Миколаївської ОВА Віталій Кім та генерал Дмитро Марченко наказали не випустити до Одеси колону цистерн та розосередити 505 тонн пального Військово-морських сил на зберігання 15 цивільним АЗС. Про це йдеться в документі аудиторського звіту Міністерства оборони, передають журналісти «Nikcenter».

Це рішення могло бути цілком виправдане. Адже тоді обласний центр був під загрозою повного оточення. Однак таке зберігання топлива ЗСУ обернулося його нестачею.

Згідно з документом, що потрапив до рук журналістів, схожим на дані аудиту, на той момент дійсно на АЗС Миколаєва вже було розподілено близько 200 тонн дизеля та 63 тонни бензину.

Скрін: «Nikcenter»

Пальне військових з балансу бази зберігання ПММ (81-го центру забезпечення пальним), передали Південній військово-морській базі. Накладні від ОВА про передачу пального на цю базу підписував начебто Дмитро Марченко. Військово-морська база повинна була розподіляти горюче по різних об’єктах. Однак АЗС, які приймали паливні матеріали, чомусь обирали в ОВА. Там же, схоже, й давали накази про розвантаження цистерн та заправку транспорту. 

Загалом Військово-морські сили не дорахувалися під час аудиту 204 тонн пального. З них 50 тонн на 1,6 мільярда гривень списали через держпідприємство «Миколаївський бронетанковий завод», а 17 тонн – з МКП «Миколаївводоканал». Їх вже повернули військовим за рішенням суду. Однак більшу частину – близько 136 тонн бензину та дизелю десь на 4 млн грн – військові не отримали й досі. 

Читайте також: Що закуповує херсонська «Муніципальна варта» і чому роботою не задоволені херсонці

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір