Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі судитимуть підрядника, який «домалював» понад 6 млн на ремонті школи

В Суворовському суді міста Одеси почнуть розглядати справу щодо підрядника, якого звинувачують у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні. Йдеться про компанію, що виконувала капітальний ремонт в Одеському ліцеї №49 на Давида Ойстраха, 12.

З матеріалів справи стало відомо, що рік тому одеські правоохоронці відкрили кримінальне провадження через ймовірне привласнення бюджетних коштів керівництвом компанії ТОВ «Таком-Глорія Південь». За даними слідства у 2020 році ця фірма отримала підряд від Управління капітального будівництва Одеської міської ради на загальну суму понад 32,59 мільйони гривень. За ці кошти компанія мала здійснити капітальний ремонт Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 49, розташованої на Давида Ойстраха, 12 в Одесі.

В матеріалах справи вказано, що у 2020-2021 роках керівництво компанії внесло до актів виконаних робіт неправдиву інформацію. Загалом слідчим вдалося нарахувати невиконаних насправді робіт на загальну суму в понад 6,34 мільйони гривень. Тобто в документах, які прийняли чиновники УКБ Одеської міської ради було суттєво завищено кількість та вартість робіт. Якимось дивним чином цього не помітили не лише чиновники мерії, але й ТОВ «Технаглядбуд», яка мала слідкувати за якістю. 

В червні 2023 року до керівника компанії ТОВ «Таком-Глорія Південь» було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання. Крім того з судового реєстру «Антикорупційний вимір» дізнався, що в березні 2023 року по цій же справі проходили і посадові особи Управління капітального будівництва. Однак наразі невідомо, чи є хтось з чиновників підозрюваним чи обвинуваченим по цій справі.

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, компанія «Таком-Глорія Південь» належить Леоніду Мошулу та Федіру Мітрієву. Останній також є і директором в ній та є тим самим обвинувачуваним в справі про розкрадання понад 6 мільйонів. Найближче засідання відбудеться 21 листопада 2023 року о 13:00 в Приморському суді. Справу розглядатиме суддя Костянтин Іоніді. Разом з директором фірми судитимуть інженера-проектувальника Олександра Павловського, який мав контролювати роботи.

За роки існування фірма «Таком-Глорія Південь» отримала лише 8 підрядів від одеських чиновників. Однак вартість цих угод перевищила 133,3 мільйони гривень. Крім того фірма встигла засвітитися у справі про шахрайство з нерухомістю в Львівській області.

Читайте також: На Одещині родичка мера міста отримує від чиновників мільйони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір