Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозру у розкраданні 13 мільйонів гривень оголосили керівництву КП «Херсонтеплоенерго»

Підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та було вчинене за попередньою змовою групою осіб отримало керівництво КП «Херсонтеплоенерго». Як повідомляють у пресслужбах Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора та Херсонської обласної прокуратури, фігуранток обвинувачують у тому, що у період тимчасової окупації Херсона вони незаконно вивели з рахунків підприємства 13 мільйонів гривень.

Як зазначають у правоохоронних органах, на початку окупації Херсонана рахунках «Херсонтеплоенерго» зберігалися платежі від містян та підприємств міста, сплачені за надані послуги. Коли ж у місто увійшли загарбники, директорка комунальної установи вивела ці кошти на приватні рахунки — замість того, аби зберігати гроші на депозиті або ж сплатити борги за газ. 8 серпня 2023 року навіть з’явилось оголошення на сайті «Херсонтеплоенерго», що мешканці міста у минулі роки заборгували за отриману послугу з теплопостачання, відтак, підприємство не має можливості належним чином працювати.

Для того, аби здійснити незаконне виведення коштів, очільниця підприємства, на думку слідства, долучила до діяльності ще двох співробітниць «Херсонтеплоенерго» — головну бухгалтерку та очільницю профспілкової організації.

Директорка та головбух мали віддалений доступ до рахунків підприємства, зазначають у правоохоронних органах. Цим вони й скористалися: кошти пішли на рахунок профспілки. Далі голова профспілкової організації ці ж кошти переказала вже на свої особисті рахунки. Здійснила вона це під виглядом безвідсоткової позики на споживчі потреби.

Як йдеться у повідомленнях, далі ці кошти опинилися у руках підозрюваних й вони використовували їх на власні потреби.

Таким чином з червня 2022 року з рахунків «Херсонтеплоенерго» зникли 13 мільйонів гривень. З них 5,5 мільйонів гривень опинилися на особистих банківських рахунках фігуранток справи: директорки, головної бухгалтерки та очільниці профспілки.

Зазначають, що всі викрадені кошти наразі підприємству вже повернули. Директорку від керівництва «Херсонтеплоенерго» вже відсторонили, наразі розглядають клопотання про відсторонення й інших фігуранток справи.

За вчинені злочини підозрюваним загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та штрафом розміром до 17 тисяч гривень з кожної.

У пресслужбах правоохоронців імен фігуранток не називають. Втім, у зазначений період очолювала «Херсонеплоенерго» Олена Дзекан-Полякова. Очільницею профспілки була і лишається Тетяна Бережна.

Фото: ДБР

Читайте також: За 9 місяців 2023 року на Херсонщині уклали договорів на 3,76 млрд бюджетних гривень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір