Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Поліція розслідує привласнення понад 700 тисяч гривень на благоустрої одеського пляжу Лузанівка

Одеська поліція розслідує привласнення 729 409 гривень компанією, що здійснювала роботи з благоустрою ділянки пляжу «Лузанівка», з дообладнанням засобами для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення. Крім того, ФОПу, який здійснював технічний нагляд інкримінують службову недбалість. 

Як випливає з даних ухвали Київського районного суду міста Одеси, Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради замовило у ТОВ «ЮГМОНТАЖ-СК» роботи з благоустрою ділянки пляжу «Лузанівка». Закупівля мала назву «Реконструкція об`єкту благоустрою ділянки пляжу «Лузанівка», з дообладнанням засобами для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 172-А». Коштували роботи 5 287 281,60 гривень. 

Для здійснення технічного нагляду Управління за 27 тисяч гривень найняло приватного підприємця. Цей підприємець підписав акти приймання виконаних будівельних робіт за листопад-грудень 2021 року в які було внесено неправдиву інформацію. Завдяки підписанню актів були оплачені роботи та матеріали, які фактично не виконувалися. Бюджет міста втратив, на думку правоохоронців 729 409 гривень. 

Згідно з іншими судовими документами у вказаній справі, були опитані свідки, які розповіли, що підписанням договору підряду з Управлінням опікувався не діючий власник і директор фірми, а його попередник, який нібито відійшов від справ. 

Зауважимо, що згідно з даними аналітичної платформи YouControl, наразі керівником і власником ТОВ «ЮГМОНТАЖ-СК» є Олег Вітковський. До нього керівником та бенефіціаром був Олександр Холостенко.  

Слідчі звернулися до суду з приводу отримання доступу до ймовірних доказів, зазначивши, що встановили доволі широке коло осіб, причетних до злочину. 

Суд задовольнив клопотання слідчих і дозволив доступ на початку жовтня. Пізніше судді задовольнили клопотання правоохоронців про запобіжний захід підприємцю, який здійснював технічний нагляд — йому подовжили строк особистих зобов’язань. 

Читайте також

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір