Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Вища рада правосуддя звільнила одеського суддю Попревича, який саджав Стерненка

З посади судді Приморського районного суду міста Одеси звільнили Віктора Попревича. Відповідне рішення на засіданні 31 жовтня ухвалила Вища рада правосуддя.

Зазначається, що Віктор Попревич подав заяву про відставку за загальними обставинами. Нагадаємо, саме він виніс вирок одеському активісту Сергію Стерненку у справі про викрадення члена партії одеського мера Геннадія Труханова «Довіряй ділам»  Сергія Щербича. Тоді рішення Попревича, а саме 7 років ув’язнення і конфіскація половини майна, викликало хвилю протестів у різних містах України.

Але Віктор Попревич окрім справи Стерненка запам’ятався громадськості й іншими справами та вчинками. Зокрема він присягав на вірність, як суддя, ще Радянському союзу. Попревич раніше працював і жив у Донецьку. У ЗМІ запам’ятався тим, що  виставив бюсти Леніна та Сталіна перед своїм будинком. 

Колишній суддя Приморського райсуду мав проблеми з не задекларованими доходами. Зокрема, не пояснюється, яким чином він подарував будинок у Донецьку своїй доньці. А його власний будинок на той час оцінювали у 2 мільйони доларів. Син Попревича також отримав будинок Донецьку через суд, де його батько тоді працював суддею, зазначає «Автомайдан» .

Також Віктор Попревич на посаді судді Приморського райсуду закрив резонансну справу про керування автомобілем напідпитку голови Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука. За ці та інші сумнівні здобутки у 2019 році Громадська рада доброчесності визнала Попревича таким, що не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики. 

Читайте також: Привласнення 5 мільйонів: Одеський суд виправдав голову Фонтанської селищної ради

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір