Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суддю з Одещини відсторонено від здійснення правосуддя через підозру в корупції

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю Комінтернівського районного суду Одеської області Павла Доброва від здійснення правосуддя. Його підозрюють в «проханні» надати неправомірну вигоду.

Вчора, 31 жовтня, ВРП частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника САП Олександра Клименка. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила відсторонити суддю Комінтернівського районного суду Павла Доброва на час слідства. 

В результаті розгляду клопотання ВРП тимчасово відсторонила суддю Доброва від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.  Наразі  відсторонення триватиме до 30 листопада 2023 року.

За даними слідства очільник Комінтернівського районного суду  Павло Добров підозрюється у висловленні прохання надати неправомірну вигоду для себе за використання ним влади в інтересах третьої особи. Тобто суддю підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Затримали та повідомили про підозру судді ще 30 вересня. А вже 2 жовтня Вища рада правосуддя надала згоду на утримання Доброва під вартою. ВАКС призначив підозрюваному заставу у розмірі 1 мільйон гривень.

«Обставин, які можуть свідчити, що вказане клопотання є формою незаконного впливу, тиску чи втручання в діяльність цього судді щодо здійснення правосуддя, не встановлено», – зазначили в пресслужбі ВРП.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила одеського суддю Попревича, який саджав Стерненка

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір