Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині судитимуть працівників моргу, які вимагали в родичів гроші за видачу тіл

В суді розглянуть справу двох працівників патологоанатомічного відділення лікарні Олександрії. Медиків звинувачують в тому, що вони брали кошти з родичів померлих за послуги, які надавались закладом безкоштовно. 

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура. Слідство встановило, що завідувач патологоанатомічним відділення змовився з медсестрою. У родичів загиблих вони вимагали хабарі за можливість отримати свідоцтво про смерть. 

У список так званих послуг входили також прискорення розтину та підготовка тіл до поховання. Попри те, що цим установа забезпечувала громадян безкоштовно, «за роботу» підозрювані, за версією слідства, брали від 2 до 5 тисяч гривень. Додатково ще пропонували не передбачені закладом послуги перукаря, косметолога та бальзамування. 

Родичі загиблих перебували у подавленому стані та не сперечались, коли їх просили заплатити. Правоохоронці зафіксували 13 епізодів, коли медики брали гроші з родичів. І завідувачу і медсестрі повідомили про підозру. Зараз їхню справу передали до суду. 

Читайте також: Наречені з інвалідністю для ухилянтів: в Одесі викрили схему «відкосу» від мобілізації

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір