Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині голова ВЛК відбулася штрафом за підробні довідки – в її колишнього начальника справи цікавіше

Штраф у 34 тис. грн отримала Наталія Матушек, голова постійно діючої військово-лікарської комісії Новоукраїнського територіального районного центру комплектації.

Про це йдеться у вироку Новомиргородського районного суду Кіровоградської області від 17 листопада.

Згідно з матеріалами справи, у лютому 2023 року жінка видала підроблену довідку про обмежену придатність до служби чоловіка 1968 року народження. Тим самим вчинила злочин, передбачений ч. 1 ст. 366 ККУ – службове підроблення.

Вона уклала зі слідством угоду про визнання винуватості. Суд затвердив угоду та призначив покарання у вигляді штрафу і на рік позбавив Матушек права працювати у ВЛК.

Варто зазначити, що жінка також обіймає посаду стоматолога-хірурга Новомиргородської лікарні Кіровоградської області. У травні прокуратура Кіровоградської області заявила про викриття головлікаря цієї лікарні. За версією слідства, за 40 тис. грн він пообіцяв призовнику повпливати на членів ВЛК для видачі йому підробленого «білого квитка».

Цю посаду як мінімум до червня 2023 року обіймав Олександр Галайда. Справа за обвинуваченням його у зловживанні впливом направлена у липні до Ленінського райсуду Кропивницького.

Це не перша кримінальна справа Галайди. У 2018 році суд затвердив угоду про визнання ним винуватості у справі про зловживання впливом. На посаді голови ВЛК Територіального медичного об’єднання МВС України по Кіровоградській області він взяв тисячу доларів за вплив на посадовців обласного Бюро медсанекспертизи для оформлення довідки про інвалідність. Тоді чоловік відбувся штрафом у 25 тис. грн.

Нині за даними з Реєстру судових рішень чоловік намагається оскаржити своє звільнення з посади директора Новомиргородської міськлікарні. 

Перевіряючи інформацію щодо експосадовця редакція також натрапила на дані стосовно особи з такими ж з прізвищем ім’ям і по батькові як і в сина Олександра Галайди. У серпні 2023 року Ленінський райсуд Кропивницького ухвалив обрати неповнолітньому хлопцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він підозрюється у привласненні чужого майна.

Згідно з матеріалами справи, хлопець видурював у знайомих гроші для участі в криптобіржі. Слідство задокументувало чотири епізоди злочинної діяльності хлопця, збитки потерпілим склали майже мільйон гривень. Зокрема він розповідав, що є амбасадором криптовалютної монети «SRG», яка готується до виходу на біржу Binance. Брав у знайомих, у тому числі неповнолітніх гроші для вкладення у цю криптовалюту й обіцяв повернення з відсотками. У Кропивницькому він орендував приватний будинок де «створив ілюзію офісу видуманої фірми «Whaler» та проводив безкоштовні курси криптотрейдингу та заохочував всіх присутніх приводити своїх друзів для вкладення грошових коштів в криптовалюту». Нині хлопець перебуває у міжнародному розшуку, оскільки виїхав з матір’ю за кордон і не виходить на зв’язок зі слідством.

Читайте також: На Кіровоградщині розслідують привласнення грошей при ремонті укриття на початку широкомасштабного вторгнення

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір