Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині розслідують привласнення грошей при ремонті укриття на початку широкомасштабного вторгнення

Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання директору ТОВ «Споруда 2017». Чоловіка підозрюють у підробці документів та привласненні бюджетних коштів на ремонті укриття в закладі освіти. Події, які розслідують правоохоронці, сталися на початку широкомасштабного вторгнення, у квітні 2022 року. 

Про це йдеться в ухвалі суду від 13 листопада.

Згідно з матеріалами справи, у квітні 2022 року Суботцівська сільрада виділила кошти на ремонт укриття і приміщення Володимирівської філії Мошоринського ліцею для проживання внутрішньо переміщених людей.

Угоду вартістю 1,9 млн грн без тендеру, що передбачено в умовах воєнного стану, уклали з ТОВ «Споруда 2017». Слідство стверджує, що згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, обсяги фактично зробленого не відповідають тому, що зазначене в актах виконаних робіт. Підозрюють, що підрядник не зробив профнастил на даху, облаштування паркану тощо.

Крім цього слідство твердить, що підрядник завищив вартість придбаних предметів побуту в приміщення для переселенців. Йдеться про водонагрівачі, телевізор, сушарки, сміттєві баки й подібне.

Загалом, кажуть правоохоронці, на закупівлі втрати бюджету склали 139,8 тис. грн.

Слідчий і прокурор просили суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави 207,1 тис. грн.

Натомість директор фірми заперечував, справу назвав надуманою, провину заперечував. Висновки експертизи назвав неточними. Доводив, що замовник робіт проводив перевірки чотири рази на місяць і зауважень не було. Адвокат вказував, що підозрюваний має постійне місце проживання, одружений, виховує неповнолітню дитину, має інвалідність 3 групи. Наголошував, що його підзахисний позитивно характеризується, має подяки від військової частини та Федерації футболу Кіровоградської області.

У підсумку суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. До 3 січня 2024 року підозрюваний повинен прибувати за кожною вимогою до правоохоронців, не виїжджати за межі області без дозволу прокурора чи слідчого, не спілкуватися з учасниками справи, здати в Міграційну службу паспорти.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, директором і засновником фірми є Віктор Корж. За період участі у публічних закупівлях фірма отримала угод на понад 26 млн грн. У 2019 році чоловік робив внесок у сумі 99 тис. грн до виборчого фонду «Радикальної партії Олега Ляшка». Від цієї політсили він безуспішно балотувався до Знам’янської райради у 2015 році.

Читайте також: Кому війна, а кому – заробіток на бюджеті: хто ремонтує укриття в Миколаєві

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір