Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В кабіні фури з підробленими документами: В Одесі викрили схему незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон

СБУ в Одесі розкрила схему незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних. Покинути країну їм вдавалось завдяки підробленим документам та перевезенню в кабіні фури. Організував схему директор кадрової агенції.

Про це повідомляє Служба безпеки України. Оборудку організував очільник місцевої фірми, яка займається рекрутингом. Під виглядом підбору персоналу він шукав військовозобов’язаних чоловіків і пропонував їм незаконно виїхати в Євросоюз. В залежності від терміновості і способу виїзду, такі послуги обходились в 8 тисяч доларів. 

Можливість нелегально перетнути кордон була завдяки підробленим довідками про інвалідність та «списання» з військового обліку. Ще одним способом виїзду було перевезення ухилянтів міжнародними рейсами у кабінах вантажних фур. У цьому йому допомагав знайомий – керівника місцевої компанії-перевізника, вважають слідчі.

Правоохоронці затримали організатора оборудки, коли він отримував гроші за незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон. Затримали також і його спільника, директора фірми-перевізника. Їм обом повідомили про підозру, наразі вони перебувають під вартою. Фігурантам загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Фото: СБУ в Одеській області

Читайте також: На Кіровоградщині «благодійник» допомагав призовникам виїжджати за кордон під виглядом волонтерів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір