Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нецільові витрати одеських тепловиків: аудитори відсудили 51 мільйон

Верховний Суд України визнав висновки Південного офісу Держаудитслужби про нецільове використання 51 мільйону гривень одеськими тепловиками. Вони отримали субвенцію, щоб погасити заборгованість за газ, але переказали ці кошти компанії, яка навіть не постачає теплову енергію населенню. 

В Південному офісі Держаудитслужби повідомили, що повернули до держбюджету 51 мільйон гривень, які комунальники незаконно перерахували ПАТ «Одеська ТЕЦ».

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу аудиторів та підтвердив нецільове використання субвенції з держбюджету керівництвом комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси». Ці факти було виявлено під час ревізії Державної фінансової інспекції у 2014 році.

У висновках вказано, що після отримання субвенції КП спрямувало бюджетні гроші на погашення заборгованості за покупну теплову енергію, перерахувавши кошти ПАТ «Одеська ТЕЦ». Однак ці гроші надавалися тепловикам на погашення кредиторської заборгованості за газ.

Цікаво, як ця  справа розвивалася в суді від початку. Адже у 2017 році суддя Одеського окружного адміністративного суду став на бік комунальників, постановивши відмовити аудиторам у стягненні коштів. Одеський апеляційний адміністративний суд також відмовив у поверненні 51 мільйона до держбюджету. Але Верховний суд у 2020 році скасував попередні рішення та відправив позов Держаудитслужби на повторний розгляд до першої інстанції. Після цього у 2021 році висновки аудиторів несподівано підтвердив Одеський окружний адміністративний суд, який зобовʼязав КП «Теплопостачання міста Одеси» повернути кошти. Комунальники подали апеляційну скаргу на це рішення і у 2022 році Пʼятий апеляційний адміністративний суд скасував рішення попередньої інстанції. Але останнє слово було за Касаційним адміністративним судом, який цьогоріч все ж вирішив стати на бік аудиторів та держави. 

Читайте також: Фірма колишнього віцемера Одеси отримала підряд на 3,7 мільйона 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір