Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Фірма колишнього віцемера Одеси отримала підряд на 3,7 мільйона

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області заплатить 3,7 мільйона гривень фірмі, яка здійснюватиме технічний нагляд за будівельними роботами на обʼєкті критичної інфраструктури. Виконавцем робіт обрали консорціум, яким керує колишній заступник мера Одеси Геннадія Труханова, Вʼячеслав Шандрик. 

За даними порталу Prozorro, Служба відновлення та розвитку інфраструктури Одещини не проводила відкритих торгів з пошуку підрядника. Угоду з Консорціумом «Південна Інжинірингова Компанія» чиновники уклали напряму. Аргументували це тим, що роботи здійснюватимуться на обʼєкті критичної інфраструктури. Відповідно в опублікованих документах до закупівлі приховано інформацію і про те, який саме обʼєкт доручили контролювати підряднику.

Згідно з інформацією з аналітичної платформи YouControl, консорціум «Південна Інжинірингова Компанія» (консорціум «ПІК») було створено чотирма компаніями: ТОВ «Євро Тех Експерт Буд», ТОВ «Техексперт-Захід», ТОВ «В.С. Проект» та ТОВ «В.С. Інжиніринг». 

Бенефіціарними власниками компанії Тарас Герега, Роман Кіндзера, Ксенія Руденко, Валентина Кошкіна та Вʼячеслав Шандрик. Останній з 2014 по 2017 рік обіймав посаду заступника Одеського міського голови. Після звільнення подавався на першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації, однак цю роботу він так і не отримав. Доречі, у 2006-2007 роках Шандрик був помічником нардепа Олега Радковського.

Роман Кіндзера до 2015 року регулярно балотувався в депутати Львівської міськради та ВРУ. Ймовірно, працював у ДСНС Львівщини, або ж має повного тезку, який там працював. Тарас Герега – бізнесмен та керівник дитячого благодійного фонду торгівельної мережі «Епіцентр». Про Ксенію Руденко майже нічого невідомо. Ще одна власниця консорціуму – Валентина Кошкіна – колишня співробітниця Виконавчого комітету Одеської міськради та начальниця відділу в КП «Міське капітальне будівництво».

За 2,5 роки існування фірма отримала 10 підрядів на загальну суму понад 201 мільйон гривень. ТОВ «В.С. Проект», через яку Вʼячеслав Шандрик має долю в консорціумі «ПІК», наприкінці 2021 року потрапила до поля зору правоохоронців, які вважають її причетною до службового підроблення. Фірма «Техексперт-Захід» Тараса Гереги теж примудрилась стати предметом дослідження правоохоронців, які виявили розкрадання бюджетних коштів. ТОВ «Євро Тех Експерт Буд» теж звинувачується правоохоронцями Волині через розкрадання.

Раніше видання «Інтент» повідомляло, що фірмі під керівництвом ексвіцемера довірили технічний нагляд за виконанням робіт з реставрації будівлі-пам’ятці національного значення – «Палац Абази» де розташований Одеський музей західного і східного мистецтва. 

Читайте також: Одеські чиновники замовили ремонт укриттів в дитсадках на 15 мільйонів у сумнівної фірми

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір