Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники замовили ремонт укриттів в дитсадках на 15 мільйонів у сумнівної фірми

Центр фінансування закладів освіти Приморського району в Одесі уклав дві угоди з капремонту та облаштування укриттів у двох яслах-садках. Загальна вартість робіт перевищує 15 мільйонів гривень. Роботи проводитиме фірма, яка схожа на фіктивну та таку, що була створена спеціально під отримання бюджетних підрядів від Одеської мерії.

З порталу публічних закупівель Prozorro стало відомо, що на початку листопада Комунальна установа «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Приморського району» підписала два договори з компанією ТОВ «БК «Бейсік Буд» з капітального ремонту та облаштування укриттів в яслах-садках Одеси. 

Зазначимо, що фірма  «БК «Бейсік Буд» не вперше привертає увагу редакції. 

Вартість робіт в яслах-садку №300 на Маршала Говорова, 5 склала майже 10,2 мільйона гривень. Ще 4,96 мільйона з бюджету заплатять за ремонт укриття для вихованців ясел-садка №248 на Французькому бульварі, 69. 

В обох випадках чиновники не проводили відкритих торгів для пошуку підрядника. Закупівлі провели без використання електронної системи. Тобто угоди було украдено напряму за попередньою домовленістю з підрядником.

За даними аналітичної платформи YouControl, компанію «Бейсік Буд» було створено у вересні 2022 року в розпал повномасштабного вторгнення рф. Фірму зареєстрували київські адвокати. Потім її придбав одесит Микола Іващенко. Статутний капітал компанії, якій чиновники довіряють мільйонні підряди, складає всього лише 1000 гривень. Фірма зареєстрована в офісі 814 в одеському бізнес-центрі «Меркурій» на Бугаївській, 35. 

Через місяць після того, як Микола Іващенко став власником компанії, вона почала активно отримувати підряди з ремонту і облаштування укриттів, систем опалення для навчальних закладів в Приморському та Хаджибейському районах. Загалом одеські чиновники уклали з БК «Бейсік Буд» 13 угод на загальну суму понад 53,82 мільйона гривень. Всі підряди чиновники віддавали Іващенку напряму, без проведення торгів. І взагалі без використання електронної системи закупівель.

Частина цих ремонтів описана в березневій статті «Антикорупційного виміру» про секретні ремонти укриттів Одеської міськради та угоди з підозрілими підрядниками

Зауважимо, що таке масове укладання угод з новоствореною фірмою без репутації та конкурентів може свідчити про чергові схеми Одеської міськради. Адже невідомо, чи є у цієї компанії достатня кількість працівників, техніки та оснащення. 

Цікаво, що за даними аналітичної платформи YouControl в одній квартирі на вулиці Малій Арнаутській разом з паном Іващенком зареєстровані ще семеро підприємців. 

Читайте також: Двоє експосадовців податкової на Одещині отримали строки за корупцію 

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір