Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі керівник держпідприємства визнав, що отримав хабар за сертифікацію матеріалів для побудови морських суден

Приморський районний суд міста Одеси затвердив угоду між прокуратурою та колишнім виконуючим обовʼязки директора одеського ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України». Експосадовець визнав провину в отриманні хабаря від представника компанії ТОВ «Шіп Репейр Сервіс» за видачу сертифіката на вироби з металу, які використовувались для ремонту суден. Посадовець має сплатити штраф та не матиме права обіймати певні посади.

В березні 2023 року Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру у вимаганні грошей двом працівникам ДП Класифікаційне товариство “Регістр судноплавства України». За даними слідства, виконувач обовʼязки керівника ДП Олег Покора отримав 1700 доларів за безперешкодну діяльність з ремонту та обслуговування човнів і суден.

В матеріалах справи вказано, що в лютому 2023 року директор ТОВ «Шіп Репейр Сервіс» поскаржився керівнику «Регістру судноплавства України» на штучні перешкоди при отриманні сертифіката про відповідність якості партії металу Правилам класифікації та побудови морських суден. У відповідь на скаргу керівник ДП запропонував за гроші посприяти видачі сертифіката. Він вимагав надати йому по 40 доларів за кожну тонну ваги металевих виробів. Гарантував подальшу безперешкодну видачу аналогічних сертифікатів та відсутність штучних перешкод при їх оформленні, а також прискорення процесу такого оформлення. 

10 березня чоловік отримав перші 200 доларів, а 27 березня йому передали ще 1500 доларів. Після отримання неправомірної вигоди його колега не вживаючи додаткових заходів контролю передав представнику компанії сертифікат про відповідність якості партії металевих виробів вагою 37,920 тонн, власником яких є ТОВ «Шіп Репейр Сервіс». Обох чиновників затримали в момент отримання грошей.

Наразі колишній виконуючий обовʼязки директора одеського ДП «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України» Олег Покора визнав себе винуватим та уклав угоду з прокуратурою. Приморський районний суд в Одесі призначив йому штраф в розмірі 68 000 гривень з позбавленням права обіймати посади, а саме: керівні посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та у державних підприємствах строком на 3 роки.

Читайте також: В Одесі затримали патрульних, які вимагали хабар за вигадане наркотичне сп’яніння 

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір