Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Останній тиждень листопада на Миколаївщині: Антикорупційний огляд

Останні дні листопада та перші дні грудня на Миколаївщині не були дуже насиченими подіями, пов’язаними з корупцією, проте все одно були цікавими. 

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», бюджетні кошти на ремонт укриття в ліцеї вирішили довірити компанії, яку зареєстрували всього місяць тому.

Так, відділ освіти Горохівської сільської ради в Миколаївській області без відкритих торгів уклав угоду на проведення ремонту вартістю 1,4 млн бюджетних грн.

Примітно, що виконувати роботи буде миколаївське ТОВ «Астра норд-вест», яке зареєстрували лише в жовтні 2023 року. При цьому компанія має купу видів діяльності – від будівництва до оптової торгівлі фруктами та овочами. Ці фактори викликають сумніви, що новостворена компанія  впорається із ремонтом. 

Керує ТОВ Юрій Васєв. Він також значиться бенефіціаром компанії «Онесті гейм». Це підприємство також бере участь у бюджетних закупівлях. Наразі ТОВ уклало договорів на загальну суму 1,3 млн бюджетних грн. 

Крім того, Кривоозерська багатопрофільна лікарня без конкурсу замовила систему пожежної сигналізації в закладі вартістю 1,47 млн бюджетних грн в компанії ексчиновника та кандидата в місцеві депутати від партії «Слуга народу».

Роботи буде виконувати ТОВ «Еверест», яке зареєстрували 2018 року. Статутний капітал підприємства складає всього тисячу гривень. Наразі компанія підписала угод на загальну суму 4,3 мільйона бюджетних гривень. Всі договори укладені за неконкурентною процедурою.

Бенефіціарним власником компанії «Еверест» зазначений Дмитро Маркасов. Примітно, що людина з таким же ПІБ працювала керівником ДП «Кривоозерський районний центр державного земельного кадастру» до його ліквідації. Крім цього Дмитро Маркасов у 2020 році балотувався до Кривоозерської селищної ради від партії «Слуга народу».

Ще одна цікава подія — Антимонопольний комітет виявив змову під час тендеру з капітального ремонту вулиці у Миколаєві. Адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради у 2019 провела торги щодо капітального ремонту зеленої зони на одній із вулиць. У закупівлі взяли участь два учасники: ТОВ «Благоустрій-НК» та ФОП Яковенко А.М. Антимонопольний комітет провів перевірку цих торгів і виявив, що згадані підприємці змовились перед тендером. За фактами перевірки розпочали справу про порушення умов участі у публічних закупівлях.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір