Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині затримали військовослужбовця ТЦК: підозрюють у допомозі ухилянтам

На Одещині військовослужбовцю РЦТК та його брату повідомили про підозри. Їм інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Йдеться про події жовтня 2023 року. Військовослужбовець, за версією слідства, змовився зі своїм молодшим братом. З його допомогою він отримав хабар від військовозобов’язаного чоловіка у розмірі 7 тисяч доларів. За цю суму підозрюваний мав вплинути на посадовців одного з військкоматів Одеси, аби звільнити громадянина від проходження служби. 

Ще 10 тисяч доларів, як стверджують правоохоронці, підозрюваний отримав за те, щоб допомогти ухилянту покинути Україну. Для цього військовослужбовець зробив для чоловіка документи про зняття з військового обліку. 

Щоб приховати свої дії, військовослужбовець РТЦК надав реквізити криптогаманця, на який треба було переказати кошти. Під час переведення 100 доларів для перевірки гаманця, військовослужбовця затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 214 700 гривень.

Його брату готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Читайте також: В Одеському ТЦК викрили схему видачі «білих білетів» депутатам та їхнім близьким

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір