Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одеському ТЦК викрили схему видачі «білих білетів» депутатам та їхнім близьким

В Одеському районному військкоматі ДБР викрили військовослужбовця та посадовицю сільради, які за гроші допомагали місцевим депутатам та їх близькому колу зніматись з військового обліку. 

Як повідомляє Теруправління ДБР у Миколаєві, службовець з Одеського центру комплектування за гроші допомагав місцевим депутатам та їх родичам зніматись з військового обліку. За 12 тисяч доларів їм вигадували діагнози та готували документи про непридатність до військової служби.

Допомагала підшукувати «віп-клієнтів» знайома військовослужбовця – начальниця управління сільради на Одещині, вважають слідчі. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію. Правоохоронці встановили, що за такою схемою вони «списали» щонайменше 10 військовозобов’язаних. 5 жовтня ДБР затримало посадовицю та співробітника Одеського військкомату під час одержання 12 тисяч доларів оплати за послугу від чергового клієнта.

«За даними слідства, у серпні 2023 року сержант, діючи за попередньою змовою із невстановленими наразі військовими посадовими особами РТЦК та СП, організував схему зняття з військового обліку громадян України призовного віку шляхом визнання їх непридатними до військової служби під час воєнного стану. З метою приховування своєї протиправної діяльності в ролі пособниці він залучив знайому йому начальницю управління сільської ради» – додали в офісі генерального прокурора України.

Правоохоронці встановлюють інших причетних до оборудки посадовців. Затриманим повідомили про підозру в хабарництві, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посади. Їм загрожує позбавлення волі до 10 років.

Читайте також: На Одещині підполковника підозрюють в розтраті коштів Міноборони

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] доларів, яку розслідує ДБР. Тож це, ймовірно, справа про схему видачі «білих білетів» депутатам та їхнім близь…, про яку «Антикорупційний вимір» повідомляв […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір