Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовців з Чорноморську запідозрили в розтраті 1,2 мільйона на генераторах

Поліція розслідує справу про закупівлю генераторів чиновниками Чорноморської міськради на Одещині. Правоохоронці вважають, що посадовці завдали бюджету збитки на суму близько 1,2 мільйона гривень.

За інформацією слідчих, в листопаді 2022 року чиновники Управління капітального будівництва Чорноморської міськради уклали договір на поставку генераторів загальною вартістю понад 6,05 млн грн. 

Відкритих торгів не проводили – чиновники самі вирішили в кого закуплять товар. Угоду уклали з ПП «Ра-курс Плюс», яка мала здійснити поставку до 29 грудня 2022 року, але строки зірвалися.

А в лютому 2023 року посадовці УКБ ЧМР уклали з ПП «Ра-курс Плюс» додаткову угоду, зменшивши обсяги закупівлі до 4,01 мільйона.

Слідчі виявили, що згідно з видатковою накладної Чорноморською міськрадою було придбано 53 генератори: 51 однофазний за 62 707 грн за одиницю (на загальну суму 3 198 057 грн), один за ціною 52 011 грн, та один за 760 725 грн.

Наразі правоохоронці вже зʼясували, що в той же самий час, генератори, придбані за понад 62,7 тис. грн продавалися по 36,5 тис. грн. Тобто чиновники Управління капітального будівництва суттєво переплатили за них постачальнику. Сума збитків, яку попередньо нарахували правоохоронці, сягла 1,2 млн грн.

Наразі слідчий суддя надав правоохоронцям дозвіл на доступ до речей і документів щодо постачальника генераторів. 

Читайте також: В Одесі співробітник пошти півтора року привласнював пенсії людей, які виїхали за кордон через війну

6 коментарів

  1. […] Полиция расследует дело о закупке генераторов чиновниками Черноморского горсовета в Одесской области. По мнению правоохранителей, ответственные лица причинили бюджету ущерб на сумму около 1,2 миллиона гривен. Об этом пишет Антикорупційний вимір. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір