Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Реконструкцію донного водовипуску на Миколаївщині за 15 мільйонів проведе фігурант кримінального провадження

Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області без проведення відкритих торгів віддав підряд на 15 млн бюджетних гривень дніпровській компанії, яка «засвітилась» у кримінальному розслідуванні про ухилення від сплати податків.

До того ж власником компанії є посадова особа, а саме начальник сектору майнових та земельних ресурсів одного з підрозділів  АТ «Укрзалізниця» Василь Квач.

Про підряд відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

15 млн з коштів платників податків підуть на реконструкцію донного водовипуску Софіївського водосховища Новобузького району Миколаївської області. Роботи мають завершитись до кінця наступного року.

Й хоча вартість реконструкції чимала, чомусь розпорядники бюджетних коштів вирішили не проводити відкриті торги, а просто віддали підряд ТОВ «Гранд-строй-альянс».

Цю компанію зареєстрували 2016 року в місті Дніпро. Її статутний капітал складає всього п’ять тисяч грн. Однак це не заважає підприємству регулярно отримувати бюджетні підряди – наразі компанія вже уклала угод на загальну суму майже 179 млн грн.

Власником компанії значиться житель міста Синельникове Дніпропетровської області Василь Квач.

Людина з таким же ПІБ неодноразово брала участь у місцевих виборах до Синельниковської міської ради – у 2015 році від партії «Укроп», а у 2020-му від Блока Вілкула «Українська перспектива».

Крім цього Василь Квач працював начальником сектору майнових та земельних ресурсів у державній компанії «Українська залізниця».

Компанія «Гранд-строй-альянс» згадується у кримінальному розслідуванні 2018 року про можливе ухилення від сплати податків. Правоохоронці запідозрили, що низка посадових осіб внесла неправдиві відомості при реєстрації ТОВ «Гранд-строй-альянс» і інших компаній. У сукупності можливе ухилення від сплати податків по різних схемах складає приблизно 25 мільйонів гривень. 

Читайте такожОчільниця відділу освіти на Миколаївщині переплатила за газ для шкіл: правоохоронці підозрюють розтрату бюджету

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір