Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт доріг на Миколаївщині подорожчав на 85 мільйонів: Гроші отримує «любимчик» чиновників

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Миколаївській області вирішила «докинути» на капремонт автомобільної дороги Калинівка-Снігурівка додаткових 85 млн грн. Таким чином, в сукупності ремонт обійдеться в більше, ніж 260 млн бюджетних гривень.

Про договір відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

У травні 2023 року Служба оголосила торги на проведення капремонту дороги на Миколаївщині. Очікувана вартість робіт тоді склала понад 220 млн грн.

На торги подались дві компанії, запропонувавши значне зниження ціни – наприклад, переможець конкурсу пообіцяв провести капремонт дороги за 176 млн бюджетних грн. Тобто на 46 млн дешевше, аніж очікувана вартість.

При цьому Держаудитслужба виявила порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Висновок відомства Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області намагається оскаржити через суд, подавши позов у листопаді поточного року.

Однак поки тривали всі ці перевірки, Служба встигла укласти договір на проведення ремонту, а ще й докинути підряднику додаткових грошенят з коштів платників податків. А саме до 176 млн грн ще 85 млн. Тож ремонт обійдеться бюджету набагато дорожче, аніж очікували.

Роботи мають завершити до 30 червня 2024 року. Ремонт буде виконувати ТОВ «Група компаній «Автострада», яке входить до будівельного холдингу MS Capital. Власником холдингу є бізнесмен Максим Шкіль.

Зареєстроване у 2015 році в Вінниці ТОВ «Група компаній «Автострада» регулярно отримує бюджетні підряди в різних куточках України – наразі підприємство вже уклало угод на 116,5 млрд грн і очікує підписання договорів на суму 3,5 млрд грн.

Цікаво, що ТОВ «Група компаній «Автострада» фігурує в кримінальному провадженні, відкритому у 2021 році. Згідно з даними судової ухвали, службові особи Могилів-Подільської ОТГ, діючи за попередньою змовою з службовими особами ТОВ «СП АВТОСТРАДА» неподалік автодороги М-21 біля с. Немія, Могилів-Подільського району організували незаконний видобуток корисних копалин у промислових масштабах, що спричинило тяжкі наслідки.

Згідно з матеріалами іншого кримінального провадження, правоохоронці вважали, що під час виконання ремонтно-будівельних робіт  ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Ростдорстрой»  та ТОВ «Спільне Українсько-німецьке підприємство «Автострада»  неналежним чином виконали роботи, завищивши їх якість та вартість. 

Читайте такожОчільниця відділу освіти на Миколаївщині переплатила за газ для шкіл: правоохоронці підозрюють розтрату бюджету

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір