Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Поліція досі не передала в суд справу директорки одеської опери Бабіч, яка наїхала на двох пішоходів

Досі триває досудове розслідування ДТП за участі директорки одеського театру опери та балету Надії Бабіч. Посадовиця 20 січня 2023 року наїхала на двох пішоходів, в тому числі малолітню дитину. Внаслідок чого обидва постраждалі отримали серйозні травми. Минув майже рік. Однак з якоїсь причини правоохоронці досі не передають справу до суду. 

Про це відомо з відповіді на інформаційний запит департаменту взаємодії з національною поліцією України.

Відомство визнає, що правоохоронці досі не передали справу в суд, хоча встановлена й особа водійки, а саме Надія Бабіч, і постраждалі. При цьому з моменту ДТП минув майже рік.

Щодо можливого усунення Бабіч з посади директорки одеського театру опери та балету, який відомий далеко за межами України, то в відомстві зазначають, що це питання будуть вирішувати після рішення суду.

Як раніше повідомляв Антикорупційний вимір, можливою причиною затягування справи може бути спроба з боку пані Бабіч уникнути покарання за скоєний злочин. 

Нагадаємо, до театру Надія Бабіч з 2006 по 2010 рік працювала начальницею одеського обласного управління культури та туризму. На посаді очільниці одеського театру вона з 2010 року, тобто вже 13 років. 

У театрі Надію Бабіч супроводжували скандали. Так, у 2021 році Міністерство культури оголосило конкурс на посаду генерального директора – художнього керівника Одеського національного академічного театру опери та балету. Як повідомляло «Суспільне», окрім Надії Бабіч на цю посаду претендував також головний режисер одеської опери Євген Лавренчук. Але він відкликав свою кандидатуру з конкурсу – начебто через небажання брати участь у «корумпованих схемах та непрозорих конкурсах». Він також заявляв про побиття і пов’язував це з наміром очолити театр. Нападники, за словами режисера, казали, щоб він йшов з театру. До речі, Євген Лавренчук був заарештований в Італії на вимогу росії.

А от у головного диригента одеської опери, громадянина білорусі, який працював під керівництвом пані Бабіч, з росією все гаразд. Він у квітні цього року з’явився на одній сцені з чоловіком путіністки Нетребко. Невдовзі після цього його звільнили.

Читайте також: Директорка одеського оперного театру Надія Бабіч збила двох пішоходів і намагається уникнути покарання

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір