Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Експрокурора, якого «сватали» до Херсона і який влаштував шикарне весілля у Львові, розшукують правоохоронці

Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук Ільніцького Ростислава Васильовича. Його підозрюють у підробці документів — за частинами 1, 3 та 4 статті 358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Його мали затримати, але він зник. У розшук Ільніцького оголосили 1 грудня 2023 року. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Ростислав Ільніцький — той самий експрокурор, який влаштував шикарне весілля на Львівщині восени цього року. Про це йдеться у журналістському розслідуванні Lviv.Media. Як зазначає видання, весілля провели 7 — 8 жовтня у п’ятизірковому закладі Emily Resort. 

Особливістю свята став двометровий торт, вартістю близько 100 тис. грн. На кількаденному заході були присутні депутати, бізнесмени, співробітники податкової, поліції, ДБР, різних силових структур та українські зірки. Дружиною Ільніцького стала Роксолана Москва — колишня співробітниця ДБР у Львові. До речі, з ДБР Москву звільнили на початку 2022 року, вона пробувала поновитись на посаді, але їй зрештою це не вдалось: суд першої інстанції відхилив задоволення позову, далі Москва виграла апеляцію, але Касація лишилась на боці суду першої інстанції.

Після скандалу з весіллям пара зникла з інформаційного поля, але згодом стало відомо про те, що Ільніцького підозрюють у підробці службового посвідчення та використанні цього документа. 

У 2019 році херсонські медіа повідомили, що начебто Ільніцького хотіли  призначити начальником Херсонської обласної прокуратури — тоді це місце було вакантним. Посилались журналісти на тодішнього депутата Херсонської міської ради Віталія Богданова, який часто публікує новини з власних джерел, проте іноді вони виявляються неправдивим. Тоді сталось саме так: жодних підтверджень навіть розгляду кандидатури Ростислава Ільницького тоді не знайшлось, але публікації були.

Читайте також: Зарплати колаборантів: хто з очільників лікарень отримував кошти з херсонського бюджету, працюючи на росіян

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір