Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині чиновники «хімічать» із бюджетними грошима для компанії одеського депутата

Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області уклала додаткову угоду на проведення реконструкції автомобільної дороги загального користування Благовіщенське – Миколаїв. Сума додаткової угоди складає понад 167 млн бюджетних грн. Роботи виконує компанія «Ростдорстрой». 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Роботи компанія має завершити в серпні 2024 року. Торги щодо визначення підрядника на проведення реконструкції дороги відомство оголосило у квітні поточного року. Тоді Служба оцінила роботи у 449 млн грн. 

На торги подались дві компанії – давній фаворит розпорядників бюджетних коштів ТОВ «Ростдорстрой» і компанія з групи MS Capital «ГК «Автострада». Примітно, що обидва підприємства є співзасновниками громадської спілки «Національна асоціація дорожників України».

Тоді тендером зацікавилась державна аудиторська служба, яка виявила порушення. Попри це, Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Миколаївській області уклала угоду на суму 435 млн бюджетних грн із компанією «Ростдорстрой».   

Однак у грудні до договору внесли зміни, значно зменшивши вартість, а саме 239 млн грн. І відразу ж уклали із ТОВ «Ростдорстрой» додаткову угоду на 167 млн грн. Не виключено, що до здачі об’єкта з компанією укладуть ще одну угоду.

ТОВ «Ростдорстрой» – справжній гігант-поглинач бюджетних грошей. Станом на зараз компанія уклала угод на загальну суму 86,7 млрд бюджетних грн очікує підписання угод на суму 7,5 млрд. Пік отримання бюджетних закупівель для ТОВ прийшовся на 2021 рік, коли по всій країні діяла програма «Велике будівництво».

Офіційно компанія зареєстрована на депутата Одеської міської ради від партії мера міста «Довіряй ділам» Юрія Шумахера й одесита Євгена Коновалова. Однак усього декілька років тому в бенефіціарах такого популярного серед розпорядників бюджетних коштів по всій країні підприємства значився колишній зять російського олігарха Романа Абрамовича Олександр Жуков. 

Читайте такожУ Миколаєві на ремонті будівлі штабу бюджетні гроші «освоюють» сумнівні компанії

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

  1. […] «Антикорупційний вимір» розбирався, що за підприємство отримало підряди, яке воно стало одним з «фаворитів» з відновлення на Миколаївщині та які ризики несуть в собі закупівлі у форматі «відкритих торгів з особливостями» за схемою, яка дозволяє купувати проєктування разом з будівництвом.   […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір