Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одещина посіла третє місце у списку найкорумпованіших областей у 2023 році

За підсумками 2023 року за даними Національного агентства з питань запобігання корупції, Одеська область посіла третє місце у списку найбільш корупційних регіонів України. 

Про це повідомляє «Інтент». Так, в Одеській області за 2023 рік було зафіксовано 217 записів, які стосуються корупції. Друге місце розділила Дніпропетровська та Київська області, там зареєстрували по 219 записів щодо корупції. Найбільше ж таких на Львівщині – 244 записи в реєстрі корупційних правопорушень.

Миколаївщина та Херсонщина входять до списку областей, де таких записів зафіксовано найменше за 2023 рік. Ймовірно, через воєнні дії на території цих регіонів. 

З 208 записів, внесених до реєстру за рішеннями судів, 70 стосуються вироків у кримінальних справах і 138 – в адміністративних. Зауважимо, що у вироках у кримінальних справах на Одещині найчастіше фігурує ч. 1 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Таких вироків нарахували 35. На другому місці —  зловживання впливом. 

Серед вироків в адміністративних справах лідирують ч. 1 та ч. 2 статті 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).  

Читайте також: За 2023 рік на Миколаївщині уклали договорів на 15,5 млрд бюджетних гривень

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір